Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

ABD’de maymun çiçeği paniği: Çocuklarda ilk kez görüldü

ABD’de maymun çiçeği paniği: Çocuklarda ilk kez görüldü

Birçok ülkeyi alarma geçiren maymun çiçeği ile ilgili korkutan bir gelişme yaşandı. Maymun çiçeği virüsü ABD’de ilk kez çocuklarda görüldü.

Kaydet
a- | +A

ABD’li yetkililer ülkede ilk kez çocuklarda maymun çiçeği virüsüne rastlandığını bildirdi. Biri California'da, diğeri Washington DC'de olmak üzere iki çocukta maymun çiçeği virüsü görüldü.

NEDENİ ‘EV İÇİ BULAŞ’ OLABİLİR

ABD Hastalık Kontrol Merkezinden (CDC) yapılan açıklamaya göre ülkede maymun çiçeğine ilk kez çocuklar arasında rastlandı. Çocuklardan birinin California'da, diğerinin ise Washington DC'ye gelen ancak ülkede ikamet etmeyen bir bebek olduğu belirtildi. İki vakanın birbiriyle bağlantısız olduğu, çocukların muhtemelen ev içi bulaşma sonucu enfekte oldukları aktarıldı. Her ikisinin de sağlık durumunun iyi olduğu, tedavi altına alındığı vurgulandı.

8 yaşın altındaki çocukların şiddetli maymun çiçeği virüsü riski altında olduğunu ifade edilirken, şu ana kadar ülke genelinde 2 bin 500'den fazla vaka kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME
Aynı anda hem Covid-19’a hem maymun çiçeği hastalığına yakalandı
HABER

Aynı anda hem Covid-19’a hem maymun çiçeği hastalığına yakalandı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.