ABD'den bir hamle de Belarus'a! Büyükelçilik faaliyetleri askıya alındı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'den bir hamle de Belarus'a! Büyükelçilik faaliyetleri askıya alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'ya yönelik yaptırımlar peş peşe açıklanırken ABD'den bir hamle de Belarus'a yönelik geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Belarus'taki Büyükelçiliğinin faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin beşinci gününde yaptırım kararlarının ardı arkası kesilmiyor. ABD'den yapılan son açıklamada Belarus'la ilgili bir karara da imza atıldı. Son bilgilere göre ABD Belarus'taki elçilik faaliyetlerini askıya aldığını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ayrıca Moskova'daki elçilik çalışanlarının da gönüllü olarak ülkeden ayrılabileceği duyuruldu.

BAKAN BLINKEN AÇIKLADI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanlığı, Minsk'teki Büyükelçiliğimizin faaliyetlerini askıya aldı ve Moskova'daki 'acil olmayan' Büyükelçilik çalışanlarımıza ve ailelerine 'gönüllü olarak' ülkeden ayrılma yetkisi verdi" ifadesini kullandı.

ABD'nin bu adımlarının, Rusya askeri kuvvetlerinin Ukrayna'ya "sebepsiz ve gerekçesiz saldırılarından" dolayı doğan güvenlik ve emniyet endişelerinden dolayı atıldığını belirten Blinken, "Dışişleri Bakanlığı, yerel güvenlik ortamı ve sağlık durumu çerçevesinde tüm dünyadaki büyükelçiliklerimiz ve konsolosluklarımızın duruşunu düzenlemeye devam edecektir." ifadesini kullandı.

Blinken, ABD vatandaşlarının ve personelinin güvenliği ve emniyetinden başka bir öncelikleri olmadığının altını çizdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...