ABD'den Ukrayna'ya savaşın seyrini 'Uranyum' yardımı!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
ABD'den Ukrayna'ya savaşın seyrini 'Uranyum' yardımı!

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana Ukrayna'yı silah ve yardım paketleri ile destekleyen ABD'den savaşın seyrini değiştirecek bir yardım daha geldi. ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya seyreltilmiş uranyum mühimmatı göndereceğini bildirdi.

ABD’nin Ukrayna’ya askeri mühimmat desteği devam ediyor.

Pentagon tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’ya sağlanacak 175 milyon dolarlık yardım paketinin bir parçası olarak seyreltilmiş uranyum mühimmatı temin edileceği kaydedildi.

Açıklamada, Washington’ın Kiev’e söz verdiği tanklara atıfta bulunan Pentagon, gönderilecek 120 mm’lik mermilerin ABD M1 Abrams tankları için olduğu ifade edildi.

SAVAŞIN SEYRİ URANYUMLA DEĞİŞEBİLİR

Seyreltilmiş uranyum, ağır zırh kaplamasını kolayca delme özelliğinin yanı sıra metal yığını içinde kendi kendine tutuşma özelliğine sahipken, uranyum tozunun yutulması veya solunması kanser ve doğum kusurları dahil olmak üzere tehlikeli sağlık riskleri taşıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...