Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

ABD'den Ukrayna'ya 'silah' uyarısı: Saldırı amaçlı vermedik

ABD'den Ukrayna'ya 'silah' uyarısı: Saldırı amaçlı vermedik
Fotoğraf Başlığı ABD'den Ukrayna'ya 'silah' uyarisi: Saldiri amaçli vermedik

Ukrayna’nın Rus hava üslerini vurmasının ardından açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Ukrayna'ya yapılan silah yardımlarını hatırlatarak “Ukrayna’ya sınırlarının ötesinde saldırılar düzenlesin diye destek vermiyoruz. Ukrayna’nın sınırları dışında saldırılar düzenlemesini de teşvik etmiyoruz” diye konuştu.

Kaydet
a- | +A

Rusya’nın batısındaki bir hava üssüne saldırı düzenleyen Ukrayna, ABD'den üstü kapalı uyarı aldı. Price, saldırıya ilişkin Ukrayna'yı uyararak silah yardımlarının sadece kendi topraklarını, egemenliğini koruması ve kendisini Rusya’ya karşı savunması için verildiğini hatırlattı.

'YARDIMLAR SAVUNMA AMAÇLI'

Price, “Ukrayna’ya Rusya topraklarında kullanması için silah vermedik. Bunların savunma amaçlı tedarikler olduğunu açıkça beyan ettik. Başkan da daha önce açık bir şekilde ifade etti. Ukrayna’ya sınırlarının ötesinde saldırılar düzenlesin diye destek vermiyoruz. Ukrayna’nın sınırları dışında saldırılar düzenlemesini de teşvik etmiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna’nın son günlerde Rusya’nın batısında üç hava üssünü insansız hava araçları ile hedef aldığı bilgisi medyada yer almıştı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.