ABD'den Ukrayna’ya yeni yardım paketi: Yeni sürece yeşil ışık yakıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD'den Ukrayna’ya yeni yardım paketi: Yeni sürece yeşil ışık yakıldı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD, Ukrayna için 250 milyon dolarlık ilave askeri yardımda bulunduğunu duyurdu. Yardımların, kritik güvenlik ve savunma ihtiyaçlarının karşılanması için yapıldığı açıklandı.

ABD, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın son bulmaması için Ukrayna'ya askeri yardımlarını sürdürüyor. Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan açıklamada, ABD yönetiminin Ağustos 2021'den bu yana Ukrayna'ya 45’inci askeri yardım paketi sağladı. 

250 milyon dolar tutarındaki ek yardım paketinin, Ukrayna'nın, Rusya'nın devam eden savaşına karşı koymasına yardımcı olacak ek hava savunma malzemeleri, topçu mühimmatı, mayın temizleme ekipmanları, roketler, tıbbi araçlar, yedek parçalar ve savaş alanında kullanılacak diğer ekipmanları içerdiği kaydedildi.

YARDIMLAR DEVAM EDECEK

Açıklamada ABD’nin, Ukrayna'ya acil savaş alanı ihtiyaçlarını ve uzun vadeli güvenlik yardımı gereksinimlerini karşılayabilecek imkanlar sağlamak için müttefik ve ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam edeceği belirtildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...