Zelenski savaşı Rusya topraklarına taşımakta kararsız: Müttefiklerimiz yalnız bırakır

Düzenleyen: / Kaynak: The Kyiv Independent
- Güncelleme:
Zelenski savaşı Rusya topraklarına taşımakta kararsız: Müttefiklerimiz yalnız bırakır

DÜNYA Haberleri  / The Kyiv Independent

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, savaşı Rusya topraklarına taşımaları halinde bazı büyük devletler tarafından yalnız bırakılacaklarını duyurdu. Zelenski, Ukrayna'ya destek veren bazı ülkeler için Rusya topraklarına saldırının ''kırmızı çizgi'' olduğunu ifade etti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, son dönemde Kiev tarafından Rus topraklarına yapılan saldırıların artması nedeniyle boyut değiştiriyor. Ukraynalı yetkililer, savaşı Rusya topraklarına taşımakta kararlı olduklarını ifade ederek, saldırıların daha da artacağı tehdidinde bulundu.

18 ay önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından savaş başlatılırken kimsenin aklından geçirmediği tehdit, Ukrayna güçlerinin her geçen gün Rus topraklarına yönelik artan saldırılarıyla yüksek sesle ifade edilmeye başlandı. Rusya’nın sınır şehirleri başta olmak üzere işgal altındaki noktalara da insansız hava araçları (İHA) ve füzelerle saldırılar düzenlenerek Rus toplumundaki sinir hatları geriliyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, devam eden saldırıların Rusya içerisinde bir savaşa dönüşmesi olasılığına ilişkin açıklamalarda bulunarak, bu duruma sadece Rusya’nın askeri gücünün değil, bazı ‘’müttefik’’ ülkelerin de karşı olduğunu açıkladı. Basın organlarına röportaj veren Zelenski, savaşı Rusya topraklarına taşımaları halinde ‘’bazı büyük güçler tarafından yalnız bırakılacağız’’ iddiasında bulundu.

Zelenski, Ukrayna’ya destek veren ülkeleri savaşın başından beri destek verenler ve ‘’tarihi olarak mesafeli’’ olarak ikiye ayırdı.  Ukraynalı lidere göre ikinci sırada yer alanlar, savaşın Rusya topraklarına taşınmasını ‘’kırmızı çizgi’’ olarak görüyor.

UKRAYNA YALNIZ KALIR

Röportajda, ‘’Dünyamızda büyük devletler var, çok büyük devletler… Bunların savaşta Rusya’nın yanında yer almamalarının tek nedeni Ukrayna’nın toprak bütünlüğü’’ ifadesini kullanan Zelenski, ‘’Eğer askerlerime bilinçli olarak Rusya topraklarına girmeleri emrini verirsem, bu devletin benim yanımda olmayacağını kesinlikle bilmem gerekiyor.’’ dedi. 

Zelenski, röportajın devamında, ‘’İnsanlar ve Ukrayna için hangisinin daha önemli olduğunu düşünmen gerekiyor’’ ifadesini kullandı.

Rusya topraklarına Haziran ayından bu yana her geçen gün sıklığı artan bir şekilde saldırılar düzenleniyor. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Kyiv Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...