ABD'nin F-16 adımı Yunan medyasına "bomba" gibi düştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD'nin F-16 adımı Yunan medyasına "bomba" gibi düştü

DÜNYA Haberleri

Biden yönetiminin Türkiye'ye mevcut F-16 savaş uçaklarının iletişim kabiliyetini artırmak için modernizasyon kitlerinin satışına onay verdiği haberi Yunan medyasında gündem oldu. Yunan gazeteciler, umutlarını Türkiye karşıtlığıyla bilinen Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Menendez'e bağlamış durumdalar.

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi Kongre'ye, Türkiye'ye mevcut F-16 savaş uçağı filosu için 259 milyon dolara varan değere sahip havacılık yazılım yükseltmelerinin planlanan satışını bildirdi.

Resmi onay sürecinde Kongre tarafından onaylanırsa paket, Kongre'nin yıllar sonra Türkiye'ye yönelik ilk büyük askeri satışı olacak.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin değerli bir NATO müttefiki olduğunu” söyledi. "Biden Yönetimi, Türkiye'nin F-16 filosunun elektronik sistemlerini standart hale getirme çabalarını desteklemektedir" dendi.

Yapılacak olan yükseltme, iletişimi güncelleyerek Türk ve NATO sistemleri arasındaki birlikte çalışabilirliği artıracak ve aynı zamanda bir kara çarpışma önleme sistemi gibi güvenlik önlemlerini geliştirmek için ilerlemeler sağlayacak.

ABD'nin F-16 adımı Yunan medyasına

YUNANİSTAN, ABD'NİN F-16 KARARINI MANŞETE TAŞIDI

ABD’den Türkiye’ye F-16 jetleri için modernizasyon kitlerinin satışına onay haberi, Yunan medyasında gündeme bomba gibi düştü.

Yunanistan’ın önde gelen köklü gazetelerinden Kathimerini, haberi “Dışişleri Bakanlığı: Türk F-16'larına modernizasyon kiti satışı için yeşil ışık” başlığıyla okuyucularına sundu.

YUNAN MEDYASI TÜRKİYE KARŞITI BOB MENENDEZ'E UMUT BAĞLADI

Uzun yıllar sonra ABD'den Türkiye'ye yapılacak ilk askeri satışın Yunanistan dostu Bob Menendez tarafından onaylanması gerektiğinin vurgulandığı haberde, paketin Operasyonel Uçuş Programı ve Otomatik Çarpışma Önleme Sistemi gibi yazılımlar ve radarları kapsadığı aktarıldı.

Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Menendez ve etrafındaki Yunan asıllı politikacılar, Türkiye'ye F-16 verilmemesi için aylardır lobi faaliyetlerinde bulunuyor.

ABD'nin F-16 adımı Yunan medyasına

"TÜRKİYE'YE BİR SEÇİM HEDİYESİ"

CNN Yunanistan, “Türk F-16'larının modernize edilmesi neler getirecek? Atina bekleyip görecek” başlığıyla sunduğu haberinde, 259 milyon dolarlık paketin Türkiye için bir seçim öncesi hediyesi olduğunu vurguladı.

Türkiye'ye verilmesi planlanan yazılım paketinin tüm NATO uçakları tarafından kullanıldığını söyleyen CNN Yunanistan, Ankara'nın Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylamasının Washington'ın adımında rol oynadığını ve 20 milyar dolarlık yeni savaş uçağı ve Viper paketi için İsveç'e yakılacak yeşil ışığın beklendiğini iddia etti.

YUNANİSTAN MEDYASI F-16 HABERLERİNE ODAKLANDI

To Vima gazetesi ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kongre'ye resmi bildirimini öne çıkarırken, Ta Nea gazetesi, Türkiye'nin istediği 20 milyar dolarlık paketin Ankara'nın İsveç'in NATO'ya katılımına onay vermesinin ardından gerçekleşebileceği üzerinde durdu.

Yunanistan'ın popüler internet sitesi in.gr ise haberi “Türkiye ile ABD'nin F-16 ve F-35'ler için büyük pazarlığı güçlü şekilde sürüyor” başlığıyla gördü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...