ABD'nin Suriye'deki en büyük üssüne füze atıldı! CENTCOM bölgesine yüzlerce asker takviye edilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD'nin Suriye'deki en büyük üssüne füze atıldı! CENTCOM bölgesine yüzlerce asker takviye edilecek

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi - Anadolu Ajansı

Orta Doğu'daki ABD üslerine yapılan saldırılar sürüyor. Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde, ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol sahasına düzenlenen füze saldırısı sonrasında iki patlama meydana geldi. Pentagon sözcüsü Patrick Ryder son gelişmelere ilişkin yapmış olduğu açıklamada ABD’nin Merkez Komuta (CENTCOM) bölgesine 300 asker daha göndereceğini duyurdu.

Hamas ile savaşan İsrail'e desteklerini sürdüren ABD, Orta Doğu'da hedef olmaya devam ediyor. Irak ve Suriye'deki Amerikan üslerine yönelik saldırılar her geçen gün artıyor. Son saldırı ABD'nin Suriye'deki en büyük üssüne yapıldı. Deyrizor'da ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol sahasına düzenlenen saldırı sonrası iki patlama oldu. 

SALDIRI KARADAN YAPILDI

Saldırı karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Üslerin çevresine düşen roketlerin olduğu bilgisi alınırken herhangi bir can kaybı bilgisi bulunmuyor.

PENTAGON: 15 GÜNDE 27 SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Basın Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında yaşama son gelişmeleri paylaştı.  Ryder, Irak ve Suriye’de bulunan ABD ve koalisyon güçlerine karşı 17 Ekim’den bu yana toplam 27 "küçük ölçekte saldırı" gerçekleştiği bilgisini paylaşarak, bu saldırıların 16’sının Irak’ta, 11’inin de Suriye’de olduğunu belirtti.

SALDIRILARDAN İRAN SORUMLU TUTULDU

Saldırıyı yapan grupların, İran tarafından desteklediğini bildiklerini yineleyen Ryder, bu nedenle İran’ı sorumlu tuttuklarını, ABD birliklerini korumak için gereken her şeyin de yapılacağını kaydetti.

CENTCOM BÖLGESİNE YÜZLECE ASKER TAKVİYE EDİLECEK

Pentagon Sözcüsü, toplantıda, ABD’nin Merkez Komuta (CENTCOM) bölgesine 300 asker daha konuşlandırma kararı aldığını duyurarak, “Bu ek birlikler, halihazırda bölgede bulunan kuvvetler için yeni yetenekler, patlayıcı mühimmat imha iletişimleri ve diğer destekleri sağlayacak.” dedi.

"EK ASKERLER İSRAİL'E GİTMEYECEK"

Söz konusu güçlerin nerelerde konuşlandırılacağı konusunda bilgi vermeyen Ryder, ancak bunların, İsrail’e gitmeyeceğini, bölgesel caydırıcılık çabalarını destekleme ve ABD kuvvetlerini güçlendirme amacı taşıdığını bildirdi.

YEMEN'İN SAVAŞA DAHİL OLMASI

Ryder, bir soru üzerine, Yemen’deki Husilerin, İsrail’i hedef alan orta menzilli balistik füze fırlatması konusunda da bilgileri olduğunu aktararak, İsrail’in bu saldırıyı engellediğini ve ABD’nin “daha geniş bölgesel çatışmayı önlemek” için gelişmeleri izlediğini vurguladı.

"İSRAİL'İ DESTEKLEYECEĞİZ FAKAT OPERASYONLARI İLE İLGİLİ KONUŞMAYACAĞIZ"

İsrail’in Gazze’ye saldırılarıyla ilgili sorulara da Ryder, Israil’i desteklemeye devam edeceklerini, ancak İsrail’in operasyonları hakkında konuşmayacağını, sivillerin korunması ve savaş yasalarının dikkate alınması konusunda temasların süreceğini savundu.

CENTCOM NEDİR?

CENTCOM, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı'nın 11 Müşterek Muharip Komutanlığından biridir. 1 Ocak 1983 tarihinde kurulmuş olup Hızlı Dağıtım Ortak Görev Gücünün (RDJTF) önceki sorumluluklarını devralmıştır ve sorumluluk alanı, başta Irak ile Afrika'da Mısır ve Orta Asya'da Afganistan da dâhil olmak üzere Orta Doğu'yu kapsamaktadır. Merkezi Florida eyaletine bağlı Tampa kentinde bulunan MacDill Hava Kuvvetleri Üssü'nde yer almaktadır.

Komutanlık, 1991 Körfez Savaşı'nda Çöl Fırtınası Harekâtı, Afganistan Savaşı ve Irak Savaşı da dâhil olmak üzere birçok askerî operasyonda ana Amerikan varlığı olarak faaliyet gösterdi. 2015 yılı itibarıyla CENTCOM güçleri öncelikli olarak Afganistan, Irak ve Suriye'de konuşlandırılmaktadır.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...