Afrika Boynuzu'nda gerginlik had safhada! Etiyopya'nın diplomat uçağı Somali engeline takıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Afrika Boynuzu'nda gerginlik had safhada! Etiyopya'nın diplomat uçağı Somali engeline takıldı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Etiyopya ile Somali'den tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Somaliland arasında imzalanan mutabakat zaptı, bölgedeki gerginliği tekrar arşa tırmandırdı. Etiyopya'nın diplomatlarını taşıyan uçak, Somali tarafından hava sahasını kullanılmasına izin verilmediği için geri döndü.

Somali, bağımsızlığını ilan Somaliland ile hukuksuz şekilde masaya oturan Etiyopya'nın uçağına sefer izni vermedi.

UÇAĞI HAVADA GERİ DÖNDÜRDÜLER

Somali Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı Abdinur Dahir Fidow, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Etiyopyalı diplomatik heyeti taşıdığı ileri sürülen uçağın, hava sahasını kullanma izni verilmemesinin ardından geri döndüğünü söyledi.

Bazı yerel medya kaynaklarında, Etiyopya'nın bu hafta Somaliland ile kıyı anlaşmasına nihai imzayı atacağı ve Etiyopya'nın Somaliland'i bağımsız olarak tanıyacağı iddiaları yer almıştı.

Afrika Boynuzu'nda gerginlik had safhada! Etiyopya'nın diplomat uçağı Somali engeline takıldı

HUKUKSUZ ANLAŞMA

Somali hükümeti, Etiyopya'nın, tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Somaliland'le denize erişim anlaşması yapması üzerine büyükelçisini Etiyopya'dan geri çekmişti.

Somali'den 1991'de tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Somaliland, 1 Ocak'ta imzalanan mutabakat zaptıyla Etiyopya'ya ticari ve askeri amaçlar için kıyılarını kullanma izni vermişti.

Somaliland nihai anlaşmanın imzalanmasıyla Etiyopya'nın kendisini bağımsız olarak tanıyacağını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...