Almanya Başbakanı Scholz, İsrail-Hamas çatışmasında Türkiye'nin arabulucu olmasını önerdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Almanya Başbakanı Scholz, İsrail-Hamas çatışmasında Türkiye'nin arabulucu olmasını önerdi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken, Almanya Başbakanı Schoolz, Türkiye'nin arabulucu rolü oynayabileceğini ifade etti. Scholz, Bundestag'da yaptığı konuşmada, "Türkiye, Mısır ve Katar, önemli rol oynayabilir. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşacağım" dedi.

Hamas ile İsrail arasında binlerce insanın hayatını kaybettiği çatışmalar 6. gününe girerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafları itidalli davranmaya davet etti. Erdoğan, İsrail’in saldırılarında ölçülü davranması gerektiğini belirterek, “devlet gibi davranın” uyarısında bulundu. Türkiye, sivil can kayıplarının önlenmesi için çalışmalar sürdürürken Almanya, önemli bir açıklamada bulundu.

SCHOLZ’DAN ARABULUCULUK ÇAĞRISI

Alman Federal Meclis'inde (Bundestag) konuşan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail ve Hamas arasında arabuluculuk ve gerilimi azaltma konusuna değindi. Scholz, tüm rehinelerin serbest bırakılması için İsrail ile yakın koordinasyon içinde "tam güç" ile çalıştığını söyledi.

Alman Şansölyle, çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ve daha da yayılma riski bulunan şiddeti durdurmak amacıyla bölgesel güçlerle birlikte hareket edeceğini vurguladı.

Almanya Başbakanı Scholz, İsrail-Hamas çatışmasında Türkiye'nin arabulucu olmasını önerdi

“ERDOĞAN, GERİLİMİ AZALTMADA ÖNEMLİ ROL OYNAYABİLİR”

Bu noktada Scholz, "Türkiye, Mısır ve Katar, önemli rol oynayabilir." dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Gazze'ye kanalları olan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile yakın temas halindeyim. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşacağım ve Katar Emiri'ni kabul edeceğim. Her üçü de gerilimi azaltmada önemli bir rol oynayabilir.”

ALMANYA, FİLİSTİN’E YARDIMLARI ASKIYA ALDI

Öte yandan Scholz, Almanya'nın, "bölgesel barışa ve İsrail'in güvenliğine en iyi şekilde hizmet ettiğinden emin olmak için" yapılan inceleme tamamlanıncaya kadar Filistin topraklarına yönelik tüm kalkınma yardımlarını askıya alacağını doğruladı.

Almanya Başbakanı, “Ölçütümüz, bu projelerin bölge barışına ve İsrail'in güvenliğine en iyi şekilde nasıl hizmet edeceği olacaktır. Bu inceleme tamamlanana kadar yeni kalkınma işbirliği kaynaklarını kullanıma sunmayacağız.” dedi.

"SİVİL HALKIN ACILARI MUHTEMELEN ARTACAK"

"Gazze Şeridi'ndeki sivil halkın çektiği acıların muhtemelen daha da artacağını öngörebiliriz." şeklinde konuşan Scholz, "Bu da Hamas'ın ve İsrail'e saldırısının hatasıdır." ifadesini kullandı.

Almanya Başbakanı Scholz, İsrail-Hamas çatışmasında Türkiye'nin arabulucu olmasını önerdi"

CAN KAYBI ARTIYOR

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 1100 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 339 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Ayrıca Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 29 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 150 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...