Almanya Şansölyesi Olaf Scholz: Ülkemde ekonomik kriz yok

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Almanya Şansölyesi Olaf Scholz: Ülkemde ekonomik kriz yok

DÜNYA Haberleri

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası beklenen ekonomik krizin gerçekleşmediğini söyledi. Almanya'nın ekonomisinin iyi olduğunu vurgulayan Scholz, ne doğalgaz ne de başka bir konuda kıtlık yaşanmadığını aktardı.

Beyaz Saray'da 3 Mart'ta ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelen Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, CNN televizyonuna röportaj verdi. Scholz, Biden'ın uluslararası ilişkiler konusunda oldukça bilgili, en yetenekli başkanlardan biri olduğunu söyledi. Ayrıca Biden'ın dünya barışı ve NATO için de önemli olan transatlantik işbirliğine katkı sağladığını sözlerine ekledi. 

"DOĞALGAZ KITLIĞIMIZ YOK"

Alman Başbakan Scholz, Rusya-Ukrayna savaşına da değindi. Almanya'nın kıta Avrupa'sında Ukrayna'yı ekonomik ve askeri yardımlar bakımından en çok destekleyen ülke olduğunu belirtti. Savaş sebebiyle Almanya'nın ekonomik açıdan zorlanacağının düşünüldüğünü ancak bunun olmadığını söyleyen Scholz "Almanya'da ekonomik kriz yok. Doğalgaz kıtlığı ya da bunun gibi bir durum söz konusu değil" dedi.

"PUTİN YANILDI"

Rusya'nın Ukrayna'da beklediği gibi başarılı olamadığını belirten Scholz "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukraynalıların gücü ve onlara destek veren dostlarının birliği konusunda yanıldı. Ukrayna'da bundan sonra ne olacağını tahmin etmek zor. Ancak bir şey çok açık. Ukrayna'ya ekonomik, insani yardım ve aynı zamanda silah desteği vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

RUSYA İLE MÜZAKERELERİN ŞARTLARINI AÇIKLADI

Scholz, Ukraynalılar olmadan herhangi bir kararın alınmayacağını belirterek, "Putin'in Ukrayna'yı işgali ve emperyalist saldırganlığıyla başarılı olamayacağını ve askeri birliklerini geri çekmesi gerektiğini anlaması gerekiyor. Müzakerelerin temeli bu" ifadelerini kullandı.

(AA)

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...