Almanya ses kayıtlarını ifşa etti! Rus askerlerin Buça katliamındaki konuşmaları ortaya çıktı

Düzenleyen:
Almanya ses kayıtlarını ifşa etti! Rus askerlerin Buça katliamındaki konuşmaları ortaya çıktı

DÜNYA Haberleri

Buça’daki korkunç katliamın yankıları sürerken bölgeden ilginç bilgiler gelmeye devam ediyor. Almanya istihbarat teşkilatı BND, katliamda Rus askerlerin sivilleri nasıl öldürdüğüne dair ses kayıtlarına ulaştıklarını belirtti. Yaşanan korkunç olayda 410’dan fazla sivil hayatını kaybederken, Moskova’dan yalanlama gelmişti. Almanya istihbaratının ulaştığı ses kayıtlarında ise savaş suçlarına dair ilk kanıtlar arasında yer alırken, BND Wagner Grubu'nun katliamda kilit rol oynadığını belirtiyor.

Ukrayna’nın Buça kentinde gerçekleştirilen katliamın yankıları tüm dünyada sürüyor. Şuana kadar 410 sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor ancak verilen rakamın bundan daha fazla olduğu söyleniyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise öldürülen kişilerde ağır işkence izleri olduğunu söylemişti. Almanya istihbaratı BND tarafından yapılan son açıklamada ise katliama dair ses kayıtlarına ulaştıklarını söylediler. 

GÖRÜNTÜLERİ KABUL ETMEMİŞ ABD’Yİ SUÇLAMIŞLARDI 

Buça’da sivillerin toplu şekilde öldürüldüğüne dair çıkan görüntüleri yalanlayan Rusya, bunların NATO ve Batılı ülkelerin yalanları olduğunu söylemişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Bucha kentinde ortaya çıkan görüntüleri provokasyon olarak yorumlayarak, “Bucha’daki durum bir sahte saldırı, kurgulanmış görüntüleri sosyal medyada Batı ve Ukrayna yaydı. Batı, Ukrayna’daki insani durum ile ilgili spekülasyon oluşturma girişiminde bulunuyor. Rusya Federasyonu bu girişimi barış ve güvenliğe tehdit oluşturan bir provokasyon olarak değerlendiriyor" ifade etmişti. 

ALMANYA SES KAYITLARINA ULAŞTI 

Alman istihbara teşkilatı BND ise Rus askerlerinin sivil cinayetleri tartıştığı ses kayıtlarına ulaştı. Almanya’nın iddialarına göre söz konusu ses kayıtları katliama Wagner Grubu'nun da dahil olduğunu ve Rus askerlerinin sivilleri kasıtlı olarak hedef aldığını kanıtlıyor.

BND'nin ele geçirdiği ses kayıtları Rusya'nın 'Kurgu görüntü' iddialarını çürütmek için Alman parlamentosuna iletildi. Dinleme kayıtları ayrıca Wagner Grubu'nun katliamda 'kilit bir rol' oynadığını ve muhtemelen ülkenin başka yerlerinde de benzer katliam sahnelerinin olduğunu gösteriyor.

Almanya ses kayıtlarını ifşa etti! Rus askerlerin Buça katliamındaki konuşmaları ortaya çıktı

“TESADÜF DEĞİL!”

Buça'dan gelen ses kayıtları katliamın bireysel olarak kontrolden çıkmış askerler tarafından değil sistematik olarak gerçekleştirildiğini ortaya koyuyor. BND sivillerin hedef alınmasını, Rusya’nın askeri stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriyor. Alman istihbarat uzmanları sivil cinayetlerinin merkezi bir emirle işlenmesinin muhtemel olduğunu açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...