Almanya onayladı! Ukrayna'ya Leopard 2 tankları gönderecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Almanya onayladı! Ukrayna'ya Leopard 2 tankları gönderecek

DÜNYA Haberleri

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Almanya'nın Leopard 2 tankları Ukrayna'ya göndereceğini ve üçüncü ülkelerin de Ukrayna'ya Leopard 2 tankları teslim etmesini onayladığını duyurdu.

Almanya hükümeti sözcüsü Steffen Hebestreit Ukrayna'ya Leopard tankları gönderileceğini açıkladığı açıklamada ülkesinin Ukrayna'ya ilk adımda askeri stoklardan 14 tane olmak üzere 2 tabur Leopard 2 tankı sağlayacağını söyledi.

Hebestreit, Ukrayna askerlerinin eğitiminin nasıl yapılacağına dair detayları paylaştığı açıklamasında Almanya'daki eğitimin yakında başlanacağını ve Almanya'nın Ukrayna'ya lojistik ve mühimmat sağlayacağı da sözlerine ekledi.

ÜÇÜNCÜ ÜLKELERE DE ONAY ÇIKTI

Bununla birlikte, sözcü üçüncü ülkelerin ellerindeki Leopard 2 tanklarının da Ukrayna'ya gönderilmesinin onaylandığını açıkladı.Ukrayna'nın Rusya'ya karşı ağır silahlar tedarik etmesi konusunda Almanya üzerindeki baskı geçtiğimiz günlerde artmıştı. Alman yapımı Leopard 2 ana muharebe tankları, Ukrayna'ya destek tartışmalarının odak noktası haline gelmişti.

Almanya, ayrıca  Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'nın yanı sıra Polonya gibi bazı NATO müttefikleri tarafından Kiev'e Leopard 2 tankları tedarik edilmesine izin verilmesi konusunda da yoğun bir baskı altında idi. Alman hükümeti, aylarca tankları tedarik etmekten veya diğer NATO ülkelerinin bunu yapmasına izin vermekten kaçınmıştı.

LEOPARD 2 TANKLARI NEDİR?

60 ton ağırlığında, yaklaşık 10 metre uzunluğunda olan Leopard 2, dünyanın en iyi muharebe tanklarından biri olarak kabul edilirken, Alman yapımı tanklar, Ukrayna'ya destek tartışmasının odak noktası haline geldi.
Afganistan ve Suriye'de kullanılan Leopard tanklarının yaklaşık üçte ikisi hala Avrupa'da bulunuyor. Leopard 2'nin bakım ve onarımının diğer tanklara göre kolay olduğu ifade ediliyor.
En başarılı modern tasarıma sahip olan Leopard 2, Batı Almanya'da üretildiği 1979'dan beri hem ülke içinde hem de dışındaki birçok silahlı kuvvetin hizmetinde sayısız modernizasyondan geçti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...