Almanya'da TV binasına ve 5 okula bomba ihbarı!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı-İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Almanya'da TV binasına ve 5 okula bomba ihbarı!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı-İhlas Haber Ajansı

Alman kamu televizyonu ZDF'nin binası bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldı. Açıklamada, Eyalet Kriminal Polis Ofisinden uzmanlar ve köpeklerin, binada incelemeler yaptığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca farklı şehirlerde 5 okula da bomba ihbarı yapıldığı bildirildi.

Almanya'nın Mainz şehrinde, kamu televizyonu ZDF'nin binası "bomba ihbarı" nedeniyle boşaltıldı.

Mainz polisinden yapılan açıklamada, sabah erken saatlerde Alman kamu televizyon kanalı ZDF'nin binasında bomba olduğu ihbarı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, ihbarın ardından Lerchenberg bölgesindeki çalışanların ve tesisteki diğer kişilerin güvenliğini sağlamak amacıyla binanın boşaltıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Eyalet Kriminal Polis Ofisinden uzmanlar ve köpeklerin, binada incelemeler yaptığı aktarıldı.

İncelemenin ardından binalarda herhangi bir tehdit bulunmadığı bildirilen açıklamada, çalışan 600 kişinin ofislerine geri dönmeye başladığı bilgisi paylaşıldı.

5 OKULA BOMBA İHBARI

Almanya’da aynı zamanda sabah saatlerinde Erfurt, Solingen, Karlsruhe, Regensburg ve Augsburg şehirlerindeki 5 okula bomba ihbarı yapıldı. Okullar güvenlik gerekçesiyle boşaltılırken, ekipler binalarda arama başlattı.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, şuana kadar olumsuz bir durum tespit edilmediği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı-İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...