Almanya'da vatandaşlığa 'İsrail' kriteri! Sevmeyen sınır dışı edilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Almanya'da vatandaşlığa 'İsrail' kriteri! Sevmeyen sınır dışı edilecek

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Almanya, işgücü ihtiyacını karşılamak adına vatandaşlık yasalarını kolaylaştırmak için geçtiğimiz aylarda önemli adımlar attı. Ancak bu durum, İsrail ile Hamas arasında başlayan savaş ile son buldu. Artık Alman vatandaşı olmak isteyen İsrail'i sevmek zorunda...

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'de başlattığı saldırılarda çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 15 binden fazla insan canından oldu. İşgal güçleri sivil ayırt etmeksizin Gazze'de hedefine aldığı hastane, okul, cami, kilise ve mülteci kamplarını bombalarken dünyanın dört bir yanında insanlar sokaklara çıkarak katliamların son bulmasını istedi. Protestolar Almanya'da da yapıldı. Bu durum çatışmaların başından bu yana İsrail'e destek veren Alman hükümetini öfkelendirdi. 

Yetkililer Alman Anayasası’nın ‘Toplanma Özgürlüğü’ başlıklı 8’inci maddesini göz ardı ederek ‘Filistin’le Dayanışma’ gösterilerine katılanları ‘Hamas yandaşı’ gibi gösterip, sınır dışı etmeyi gündeme getirdi. 

Adalet Bakanı Marco Buschmann da “Yahudi düşmanlarının Alman vatandaşı olmalarını engellemek için gereken önlemleri almalıyız” dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...