Altılı Masa’nın dağılması dünya basınında: Yılın en önemli seçimlerinden biri olacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altılı Masa’nın dağılması dünya basınında: Yılın en önemli seçimlerinden biri olacak

DÜNYA Haberleri

12 kez toplanan 6’lı masanın  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı aday yarışı İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener’in masayı deviren açıklamalarından sonra dünya basınında geniş yer buldu. Akşener’in açıklamaları kamuoyuna ‘son dakika’ gelişmesi olarak duyuruldu.  Haberlerde muhalefetin seçim öncesinde bölündüğüne vurgu yapılırken “Türkiye'de muhalefet, Erdoğan'la savaşacak aday konusunda ikiye bölündü” denildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dün yaptığı masayı deviren açıklamaları dünya basınında geniş yer buldu.  Bloomberg, bu gelişmeyi "Erdoğan karşıtı ittifak liderlik kavgası nedeni ile çökmeye yakın" başlığı ile yayınladı. 
Haberde, muhalefetin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rakip olacak aday üzerinde anlaşmayı varamadığından bahsetti. 

İYİ Parti lideri Akşener'in 6'lı masanın adayı olmak isteyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu kişisel hırslarına boyun eğmekle suçladığını belirten gazete şu iddiada bulundu: Akşener'in kamuoyu önündeki eleştirileri ve alternatif adayları 6'lı masanın dağılma ihtimalini artırıyor.

Aljazeera, haberi ‘Türkiye muhalefeti bölündü’ başlığı ile duyurdu. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in diğer beş parti tarafından belirlenen adayı kabul etmeyip Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdığını yazdı. 
Yunan basınında da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamaları büyük yankı uyandırdı. IN.gr haber sitesi de Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmasının 6'lı masanın planlarını bozduğunu yazdı. 

'YILIN EN ÖNEMLİ SEÇİMLERİNDEN BİRİ'

Politico dergisi ise altılı masada yaşanan bölünmenin ‘şok dalgasına’ yol açtığını söyledi. Dergi ayrıca muhalefetin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı mücadele edecek aday konusunda ikiye bölündüğünü yazdı. 
14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçim için, "stratejik açıdan yılın en önemli seçimlerinden biri olacağı" belirtildi. 

“MUHALEFETİN ERDOĞAN'I YENMESİNİ DAHA DA ZORLAŞTIRABİLİR"

İngiliz haber ajansı Reuters ise, “Türkiye'nin muhalefet ittifakı, seçim adayı konusunda bölündü” başlığıyla yayınladığı haberinde, Akşener'in hamlesiyle Erdoğan'a karşı muhalefet ittifakını kargaşaya sürüklediği belirtildi. Haberde, “Muhalefet, önceki genel seçimlerde 20 yıldır iktidarda olan Erdoğan'a ciddi bir meydan okuma yapamadı” ifadeleri kullanıldı.

“ERDOĞAN’I GÜÇLENDİRECEKTİR”

ABD merkezli haber ajansı Associated Press ise başlığında “Türk muhalefet kanadı, ortak aday konusunda bölünmüş durumda” ifadesini kullandı. Haberde, “Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri öncesinde muhalefet bloğundaki bölünme, ekonomi ve deprem nedeniyle eleştiri alan Erdoğan’ı güçlendirecektir” değerlendirmesi yapıldı.

“MUHALEFET, 1 YILDAN FAZLA SÜREDİR ADAY ÜZERİNDE ANLAŞAMIYOR”

Fransız haber ajansı AFP de haberi, “Türk muhalefet ittifakı Erdoğan’a karşı aday konusunda bölündü” başlığıyla servis etti. “Parçalanmış muhalefet, 1 yılı aşkın süredir aday üzerinde anlaşamıyor” ifadeleri kullanılan haberde, Akşener'in hamlesinin muhalefet için ciddi bir gerilemeye yol açacağına vurgu yapıldı.

Kaynak: İHA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...