Altın madalyaya mal olan hata! Yarışı kazandığını sanıp erken sevindi…

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Çin'de düzenlenen Asya Oyunlarında yarışan Güney Koreli patenci Jung Cheol-Won'un erken sevinci, altın madalyaya mal oldu. Jung, yarış çizgisine geçmesine saniyenin çok küçük bir kısmını kutlama için ayırınca rakibine altın madalyayı hediye etti.

Çin’in Huangzhou kentinde düzenlenen Asya Oyunları'nda uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir olay yaşandı. 3 bin metre erkekler patende yarışan Güney Koreli Jung Cheol-Won, kazandığını düşünerek erken sevincinin kurbanı oldu.

Güney Koreli patenci Jung'un saniyenin çok küçük bir kısmını erken kutlama kararı ona ve takım arkadaşlarına altın madalya kazanmaya ve zorunlu askerlik hizmetinden muafiyete mal oldu.

Jung, pazartesi günü Çin'de düzenlenen Huangzhou Asya Oyunları'nda erkekler 3000 metre sürat pateni bayrak yarışı finaline katılan üç kişilik Güney Kore takımının bir parçasıydı.

Altın madalyaya mal olan hata! Yarışı kazandığını sanıp erken sevindi…

Yarışın son ayağında kayan 27 yaşındaki sporcu bitiş çizgisine Tayvanlı Huang Yu-Lin'in hemen önünde yaklaştı.

Altın madalyayı kazandığını düşünen Jung, bitiş çizgisine ulaşmadan ellerini kaldırmayı seçti. Huang, sol bacağını öne doğru uzattı ve Jung'un birinciliğini elinden aldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...