Arap aşiretlerden PKK'ya ağır darbe! 4 köy daha temizlendi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Arap aşiretlerden PKK'ya ağır darbe! 4 köy daha temizlendi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

PKK/YPG ve Arap aşiretleri arasında 27 Ağustos'ta başlayan çatışmalar sürüyor. Rakka ve Haseki illerinin kırsalına sıçrayan çatışmalarda, Barış Pınarı Harekatı (BPH) bölgesindeki Arap aşiretleri, PKK/YPG işgali altındaki 4 köyü teröristlerden temizledi.

Suriye'de Deyrizor'un doğu ve güneydoğusunda terör örgütü PKK/YPG ve Arap aşiretleri arasında terör örgütü PKK/YPG’nin Deyrizor Askeri Meclis grubunun lideri Ahmed el Habil’i alıkoymasının ardından başlayan çatışmalar, 27 Ağustos'tan bu yana sürüyor. Çatışmalar bazı Arap aşiretlerinin de dahil olmasıyla büyüdü. 

4 KÖY TEMİZLENDİ

Arap aşiretlerin katılımıyla Rakka ve Haseki illerinin kırsalına sıçrayan çatışmalarda, Barış Pınarı Harekatı (BPH) bölgesindeki Arap aşiretleri, PKK/YPG işgali altındaki 4 köyü teröristlerden temizledi.

Arap aşiretlerden PKK'ya ağır darbe! 4 köy daha temizlendi

Rakka ile Haseki kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlerin olduğu bölgeye BPH bölgesinde yaşayan Arap aşiretler, sabah erken saatlerde operasyon başlattı. Deyrizor’daki aşiretlere destek vermek isteyen BPH bölgesindeki Arap aşiretler, Rakka ilinin kuzeyindeki Halil Yasin, Hırbet Beyda ile Haseke ilinin kuzeyindeki Turgi ve Tel Tavil köylerini teröristlerden arındırdı.

24 KÖY İŞGALDEN KURTARILDI

Söz konusu çatışma bölgelerine Arap aşiretleri takviye konvoyları gönderiyor. 27 Ağustos'tan beri çatışmaların merkezindeki Deyrizor ilinin doğu ve güneydoğusundaki alanlarda 24 köyde terör örgütünün işgaline son verilmişti. Terör örgütü dün düzenlediği saldırıda iki köyü geri almıştı.

Arap aşiretlerden PKK'ya ağır darbe! 4 köy daha temizlendi

HALKIN TAMAMI ARAP

Arap aşiretleri dün akşam saatlerinde, Münbiç kırsalında da dört köyü PKK/YPG’den arındırmıştı. Örgütün, ABD ordusunun desteğiyle "DEAŞ'la mücadele" adı altında ele geçirdiği Deyrizor'da halkın tamamı Araplardan oluşuyor. Terör örgütü, işgalindeki bölgelerde çocuk yaştaki Arapları zorla silah altına alıyor.

Arap aşiretlerden PKK'ya ağır darbe! 4 köy daha temizlendi

PKK/YPG, bölgedeki petrol kuyularına el koyarak elde ettiği petrolü, ABD yaptırımlarına rağmen Şam yönetimine kaçakçılar aracılığıyla satarak terörist faaliyetleri için finansman sağlıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...