Arkeologlardan tarihi keşif: Kazıdıkça altın sikke fışkırdı

Düzenleyen:
Arkeologlardan tarihi keşif: Kazıdıkça altın sikke fışkırdı

DÜNYA Haberleri

Arkeologlardan tarihi keşif. Birleşik Krallık’ın Aylesbury kentinin yakınlarında yapılan kazı çalışmasında bir Roma kasabası keşfedildi. Yapılan kazıda arkeologlar, binlerce iskelet, zarlar, kavanozlar, altın sikkeler ve broşlar buldu. Aynı zamanda gıda mayalamaya dair kanıtlarda ortaya çıkarıldı.

HS2 yüksek hızlı demiryolu için Birleşik Krallık’ın Aylesbury kentinin yakınlarındaki Fleet Marston’da yapılan kazılarda bir Roma kasabası keşfedildi. Arkeologlar tarafından yapılan kazılarda bilerce altın sikke ve broşlar bulundu. 

ARKEOLOGLAR TARAFINDAN KEŞFEDİLDİ 

Independent Türkçe’nin haberine göre, bölgede arkeologlar tarafından yapılan çalışmalarda, büyük mezarlıkların ortaya çıktığı belirtildi. Kazılarda yaklaşık 425 ceset bulunurken, hepsinin bir alana gömülmesi ise dikkat çekti.  Arkeologlar, bunun geç Roma dönemi için “seyrek rastlanan ama normal bir cenaze töreni” olabileceğini ya da bu cesetlerin suçlulara veya toplumdan dışlanmışlara ait olabileceğini belirttiler. 

Arkeologlardan tarihi keşif: Kazıdıkça altın sikke fışkırdı

BİN 200’DEN FAZLA SİKKE BULUNDU 

Aynı zamanda arkeologlar, bin 200’den fazla sikke, kaşık, iğne, broş gibi kalıntılarda buldu. Buluntular ise Fleet Marston’ın bir ticaret bölgesi olduğunu gösterdi. Aynı zamanda 50 kişilik ekip, çanlar, kavanozlar, broşlar ve gıda mayalamaya dair kanıtlar da ortaya çıkardı.

Arkeologlardan tarihi keşif: Kazıdıkça altın sikke fışkırdı2 binden fazla altın sikke bulundu.

Arkeologlardan tarihi keşif: Kazıdıkça altın sikke fışkırdıArkeologlardan tarihi keşif.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...