Arnavutluk Kahramanmaraş’taki depremleri için ulusal yas ilan etti

- Güncelleme:
Arnavutluk Kahramanmaraş’taki depremleri için ulusal yas ilan etti

DÜNYA Haberleri

Arnavutluk, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından 13 Şubat günü ülkede 1 günlük ulusal yas ilan edileceğini duyurdu. Sosyal medyada yapılan açıklamada, “Dost Türkiye ile bir dayanışma işareti olarak Arnavutluk hükûmeti, 13 Şubat Pazartesi günü ulusal yas ilan etme kararı aldı.” ifadeleri kullanıldı.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle 13 Şubat’ta Arnavutluk’ta 1 günlük ulusal yas ilan edildi. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, hükûmetin bu kararını sosyal medya hesabından duyurdu. Pazartesi günü bayrakların yarıya indirilmesi ve mum yakılmasının bir dayanışma simgesi olacağını anımsatan Rama, "Türkiye-Suriye sınırındaki büyük deprem trajedisinde hayatını kaybedenlerin anısına ve daha önce Arnavutluk'u etkileyen benzer bir felakette yanımızda olan dost Türkiye ile bir dayanışma işareti olarak Arnavutluk hükûmeti, 13 Şubat Pazartesi günü ulusal yas ilan etme kararı aldı." ifadesini kullandı.

Arnavutluk Kahramanmaraş’taki depremleri için ulusal yas ilan etti

ASRIN FELAKETİ KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİ

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem Türkiye’yi sarstı. Binlerce binanın enkaza döndüğü depremde milyonlarca kişi etkilendi. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'daki can kaybı 20 bin 665 oldu, 80 bin 88 kişi de kurtarıldı.  Depremden etkilenen illerde afetzedeler tahliye edildi. Türkiye yaralarını sarmaya çalışırken dünyadan da birçok ülke afet bölgesine yardım eli uzattı.

Arnavutluk Kahramanmaraş’taki depremleri için ulusal yas ilan etti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...