Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Aşırı sıcaklar nedeniyle 4 bin tavuk telef oldu

Aşırı sıcaklar nedeniyle 4 bin tavuk telef oldu

Çin'de bir çiftlikteki havalandırma sistemi elektrik kesintisi nedeniyle çalışmayınca 4 bin tavuğun sıcaktan telef oldu.

Kaydet
a- | +A

Çin'in Hubei eyaletinde bir çiftlikteki havalandırma sistemi elektrik kesintisi nedeniyle çalışmayınca 4 bin tavuğun sıcaktan telef oldu. Çin Komünist Partisinin (ÇKP) yayın organı Global Times'ın haberine göre, Çin'de son 62 yılın en sıcak günleri yaşanıyor.

30 BİN DOLARA YAKIN ZARAR

Hubei eyaletindeki bir çiftlikte 4 bin tavuk telef oldu. Çiftlikteki havalandırma sisteminin elektrik kesintisi nedeniyle çalışmadığı, kafesteki tavukların sıcaklık artışı yüzünden telef olduğu tespit edildi. Çiftlik sahibinin, yaklaşık 27 bin 800 dolar zarar etti.

1961'DEN BU YANA EN SICAK YAZ

Çin son günlerde 35 derecelere ulaşan hava sıcaklıklarıyla 1961'den bu yana kaydedilen en sıcak günlerini yaşıyor. Ulusal İklim Merkezi tarafından yapılan açıklamada, ülkede bu yıl önceki yıllara kıyasla daha etkili dört sıcak hava dalgasının meydana geldiği belirtilmişti. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

BAKMADAN GEÇME
Çinli araştırmacılar Mars
HABER

Çinli araştırmacılar Mars'ta iklimin 400 bin yıl önce değiştiğini keşfetti

ABD Hazine Bakanı
HABER

ABD Hazine Bakanı'ndan Çin'e ziyaret: İlişkilerde 'ilerleme' var, sorunlar bir gecede çözülemez

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.