Avrupa Birliği liderleri İsrail-Filistin gündemiyle olağanüstü toplanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Avrupa Birliği liderleri İsrail-Filistin gündemiyle olağanüstü toplanıyor

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

AB liderleri bugün olağanüstü toplanacak. İsrail-Filistin gündemiyle bir araya gelecek liderler bundan sonraki adımları istişare edecek.

İsrail-Hamas çatışması dünyanın gündemine oturdu. İsrail güçlerinin gece gündüz abluka altındaki Gazze'ye yönelik sivil hedef gözetmeksizin yoğun saldırıları sürüyor. Dar bir alanda elektrik, su ve gazsız bir şekilde sıkışan yüz binlerce Filistinli dünyadan yardım bekliyor.

AB OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Bölgedeki tansiyon hala düşmezken Avrupa Birliği liderleri İsrial-Filistin çatışması gündemiyle olağanüstü toplanıyor. 

Avrupa Birliği Konseyi başkanı Charles Michel, Filistin'de yaşanan gelişmeler üzerine liderlerin çevrim içi toplanması çağrısı yaptı.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM ÖNERİSİNİ YİNELEDİ

Uluslararası İnsani Hukuk çerçevesinde sivillerin korunmasının önemine vurgu yapılan çağrıda, iki devletli çözüm önerisi yinelendi.

Ayrıca, Gazze'de yardıma ihtiyaç duyan sivillere desteğe hazır olunduğu belirtildi.

Liderler, video konferans yöntemi ile bugün Türkiye saatiyle 18’de bir araya gelecek. 

Avrupa Birliği liderleri İsrail-Filistin gündemiyle olağanüstü toplanıyor

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 299'u asker 1309 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2 bin 778 kişinin öldüğünü, 10 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 59 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1250 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında ayrıca 11 gazeteci hayatını kaybetti.

Lübnan'ın güneyindeki İsrail sınırında 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ve İsrail ordusu arasında çıkan çatışmalarda ise şu ana kadar 3 sivil ile 4 Hizbullah milisi ve 2 Filistin İslami Cihad Hareketi üyesi öldü.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...