Avrupa'da doğalgaz depoları alarm veriyor

Düzenleyen:
Avrupa'da doğalgaz depoları alarm veriyor

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson, doğalgaz depolarındaki seviyenin geçen yıla göre daha düşük düzeyde bulunduğunu söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson, Avrupa Parlamentosu (AP) Sanayi, Araştırma ve Enerji Komitesinde, son dönemde artış gösteren doğalgaz ve elektrik fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Aralık ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarının tarihi zirvelere çıktığını hatırlatan Simson "Söz konusu dönemde toptan gaz megavat/saat fiyatı 180 avroya kadar tırmandı" dedi.
 

"PİYASALAR OYNAK"
Simson, Avro Bölgesi’ndeki enflasyon oranının yarısının enerji ürünlerindeki fiyat artışından kaynakladığını da hatırlattı. Sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) teslimatları, ılımlı iklim şartları ve sanayi tüketiminin azalması sonucunda fiyatların bir ölçüde gerilediğine işaret eden Kadri Simson "Jeopolitik tansiyon sebebiyle enerji fiyatları yüksek ve piyasalar oynak olmayı sürdürüyor" ifadesi kullandı.


"YARI YARIYA DÜŞTÜ"
Simson, AB gaz depolarındaki seviyenin devamlı azaldığını vurgulayarak "Halihazırda gaz depoları yüzde 40 seviyesinde bulunuyor. Bu geçmiş yılların aynı döneminin yüzde 10 daha altında" diye konuştu. Avrupa'ya gaz akışında da olağandışılık yaşandığına dikkati çeken Simson "Batı Avrupa'ya gaz akışı geçen yılın aynı dönemine göre yarı yarıya azaldı" değerlendirmesinde bulundu. 
Simson, enerji piyasalarını yakından takip edeceklerini, muhtemel çeşitli senaryolara yönelik hazırlıklar yapacaklarını belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...