Azerbaycan: Ermeni güçleri Azerbaycan mevzilerine ateş açtı”

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Azerbaycan: Ermeni güçleri Azerbaycan mevzilerine ateş açtı”

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan güçlerinin sınır hattında provokasyonlarına devam ettiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ermeni güçleri Azerbaycan mevzilerine ateş açtı” denildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Ermeni güçleri Azerbaycan mevzilerine ateş açtı” denildi. Bakanlığın açıklamasında, saldırıya karşı 'misillime' önlemlerinin alındığı bildirildi. 

Dün Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, gece saatlerinde Rus barış gücünün bulunduğu bölümde bazı Ermeni silahlı gruplarında hareketlilik göründüğü bildirilmişti.

DIŞİŞLERİ'NDEN ERMENİSTAN'A TEPKİ

Öte yandan Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Karabağ'da gayrimeşru Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen seçimleri, Türkiye'nin tanımadığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde gayrimeşru Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen seçimleri, barış görüşmelerini baltalamaya yönelik bir hareket olarak algılıyor ve kınıyoruz" denildi.

Açıklamanın devamında, "Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış görüşmelerinin sürdürülmeye çalışıldığı bir dönemde gerçekleştirilen seçimleri, barış görüşmelerini baltalamaya yönelik bir hareket olarak algılıyor ve kınıyoruz. Türkiye, Azerbaycan’ın egemenlik ve toprak bütünlüğünün ihlalini teşkil eden bu gayrimeşru seçimi tanımamaktadır. BM ve uluslararası toplumu bu seçimi tanımamaya davet ediyoruz. Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış görüşmeleri sürecini desteklemekte, kalıcı bir barış anlaşmasının biran önce imzalanmasının bölgenin barış ve istikrarına büyük katkı sağlayacağına yönelik inancını korumaktadır."

 

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...