Azerbaycan, Karabağ'da silah bırakan Ermeniler için 'genel af' öngörüyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Reuters, Euronews
- Güncelleme:
Azerbaycan, Karabağ'da silah bırakan Ermeniler için 'genel af' öngörüyor

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Reuters, Euronews

Azerbaycan, Dağlık Karabağ'da 24 saat süren terörle mücadele operasyonu sonrasında silah bırakan Ermeni ayrılıkçılar için genel af ilan edebileceklerini bildirildi. Reuters'a konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev, Ermeni ayrılıkçılar için af öngördüklerini ifade etti.

Azerbaycan, Dağlık Karabağ’da Ermeni ayrılıkçılara yönelik düzenlediği terörle mücadele operasyonu sonrasında entegrasyon çalışmaları başlatırken, silah bırakan ayrılıkçılar için af için çalışma yürütebileceklerini duyurdu.

Dağlık Karabağ’daki zafer sonrasında Reuters haber ajansına konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, silahlarını bırakan Karabağ’daki Ermeni ayrılıkçılar için af öngördüğünü söyledi.

ESKİ ASKERLERE AF

Hacıyev, affın eski askerleri ve hatta eski savaşçıları bile kapsayabileceğini belirtirken, "Eğer eski askerler de bu şekilde sınıflandırılabilirse, onlar için de af öngörüyoruz ya da bir aftan söz ediyoruz." ifadesini kullandı.

Karabağ Ermenilerinin haklarına Azerbaycan'a entegrasyonlarının bir parçası olarak saygı gösterileceğinin altını çizen Hacıyev, yine Ermeni toplumu temsilcilerinin insani yardımın yanı sıra petrol ve benzin tedariki talep ettiklerini de sözlerine ekledi. Yetkili, cuma günü insani yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılacağını aktardı.

Azerbaycan, Karabağ'da silah bırakan Ermeniler için 'genel af' öngörüyor

“DİRENEN ERMENİ AYRILIKÇILAR VAR”

Sözlerine devam eden Hacıyev, "Şartlarımıza uymayıp direnişe devam edeceğini açıklayan bazı bireysel grup ve subayların olduğunu görüyoruz." diyen Hacıyev, "Bazı küçük grupların da ormana çekildiğini görüyoruz. Ancak bunun büyük bir güvenlik sorunu olduğunu düşünmüyoruz. Bu elbette bazı zorluklara neden olacaktır ama o kadar da büyük ölçekte değil." şeklinde konuştu.

24 SAAT SÜREN OPERASYON

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ’da Ermeni ayrılıkçıların yerleştirdiği mayının patlaması sonucunda 4 polis ve 2 sivil Azerbaycan vatandaşının hayatını kaybetmesi sonrasında ‘terörle mücadele’ operasyonu başlattığını duyurmuştu. 24 saat süren operasyon sonrasında ayrılıkçılar silah bıraktıklarını duyurken Azerbaycan zaferini ilan etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Anar Eyvazov da düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan ordusunun, Ermeni güçlerin teslim olmasıyla biten Karabağ'daki terörle mücadele operasyonuyla ilgili bilgiler paylaştı.

Operasyon süresince mühimmatı tükenen Ermeni güçlerin mevzilerini bırakarak kaçtığını, kaçanlara Azerbaycan ordusunca ateş açılmadığını bildiren Eyvazov, "90'dan fazla mevzi Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçti, 7 askeri araç, 4 havan topu, 1 tank, 2 zırhlı piyade aracı Azerbaycan askerlerince ele geçirildi." ifadesini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Reuters, Euronews
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...