Azerbaycan'da helikopter kazası şehitleri gözyaşlarıyla uğurlandı

Düzenleyen:
Azerbaycan'da helikopter kazası şehitleri gözyaşlarıyla uğurlandı

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan'ın Hızı bölgesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 14 asker Bakü’de defnedildi.

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetlerine ait Mi-17 tipli askerî helikopter önceki gün Hızı bölgesindeki Karaheybet hava eğitim alanında inişe geçerken kaza yaptı. Kazada, bir albay, bir yarbay, beş binbaşı, dört yüzbaşı, iki teğmen ve bir teknik çalışan şehit oldu, bir yarbay ile bir yüzbaşı da yaralandı.

‘Gardaş’ın acısı Türkiye’yi de yaktı. Dün merhum askerler için Bakü’de tören düzenlendi. Askerlerin Azerbaycan bayrağına sarılı tabutu tören alanına getirilirken salon, şehit yakınlarının gözyaşlarıyla ıslandı.

Azerbaycan'da helikopter kazası şehitleri gözyaşlarıyla uğurlandı

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetleri Başkanı Orgeneral Guliyev, şehit askerlerin II. Karabağ Savaşı’nda da çarpıştığını söyledi. Guliyev, şehitlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulunarak kahraman silah arkadaşlarını hiçbir zaman unutmayacaklarını vurguladı. Törenin ardından kahramanlar II. Şehitler Hiyabanı’nda defnedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...