Azerbaycan'ın zaferi Ermenistan'ın dengesini bozdu! Paşinyan'ın istifası isteyen göstericiler, polisle çatıştı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Azerbaycan'ın zaferi Ermenistan'ın dengesini bozdu! Paşinyan'ın istifası isteyen göstericiler, polisle çatıştı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Azerbaycan'ın 24 saat süren terörle mücadele operasyonunda kazandığı zafer, Ermenistan'da dengeleri alt üst etti. Erivan'da toplanan göstericiler, Başbakan Paşinyan'ın istifasını isterken, polise pet şişeleri ve taşlarla saldırdı.

Azerbaycan, Dağlık Karabağ’ın Ermenistan işgali altındaki bölgelerine terörle mücadele operasyonu gerçekleştirdi. 24 saat süren operasyon sonrasında Ermeni ayrılıkçılar silahlarını bıraktıklarını açıklarken, Azerbaycan ordusu, işgalden kurtarılan bölgelere zafer bayrağı dikti.

Bakü, Dağlık Karabağ’ın 1988 yılında işgal edilmeye başlandığı Yevlah şehrinde, Ermeni ayrılıkçılarla barış görüşmeleri yapıldığını duyurdu. Ermenistan’ın 2020 yılından sonra yeniden büyük bir hezimete uğraması ve teslim olunması Erivan’da halkın sokaklara dökülmesine neden oldu. Ermenistan muhalefeti, Başbakan Nikol Paşinyan’ın Karabağ’daki ayrılıkçı Ermenileri yeterince desteklemediği gerekçesiyle gösteriler düzenliyor.  

Başkent Erivan’da Paşinyan’ın istifasını isteyen göstericiler, polisle çatıştı. Meclis binasının önünde toplanan kalabalık grup, güvenlik güçlerine pet şişe ve taş atarken, polisler ses bombası kullanarak göstericileri dağıtmaya çalıştı. Ermenistan muhalefeti, protestoların Paşinyan istifa edene kadar devam edeceğini duyurdu.

Azerbaycan'ın zaferi Ermenistan'ın dengesini bozdu! Paşinyan'ın istifası isteyen göstericiler, polisle çatıştı

"PAŞİNYAN BİR HAİN"

Sokağa dökülen yüzlerce protestocunun hep bir ağızdan Dağlık Karabağ'ın Ermenice adı olan "Artsakh" sloganları attığı duyulurken, göstericilerin elindeki pankartlarda "Nikol bir haindir", "Savaşmadan kazanamazsın" sloganları dikkat çekerken, her geçen gün daha da şiddetlenen gösteriler, dünya basınında da ilgiyle takip ediliyor.

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, protestoculardan biri Paşinyan'ı eleştirerek, "Artsakh'ı kaybettik, ülkemizin diğer bölgelerini de kaybedeceğiz. Zaten savaşmazsanız kazanamazsınız. Hepimiz ülkemiz için canımızı vermeye hazırız ama ne silahımız ne de müttefikimiz var." derken başka bir protestocu kimsenin Paşinyan'a teslim olmasını yönünde talimat vermediğini belirterek "Ülkemizi kurtaracağımıza dair hala umudum var ancak ilk önce hainlerden kurtulmamız gerekiyor" dediğini aktardı.

Azerbaycan'ın zaferi Ermenistan'ın dengesini bozdu! Paşinyan'ın istifası isteyen göstericiler, polisle çatıştı

"RUSYA ERMENİSTAN'A İHANET ETTİ"

ABD merkezli Politico dergisi ise “bir günlük savaş” başlığıyla duyurduğu Azerbaycan’ın kazandığı zaferin Paşinyan'a karşı öfkeyi körüklediğine dikkat çekti. Ermenistan’ın son dönemde Rusya ile tarihi bir kopuşun eşiğine geldiğine dikkat çeken Politico, son yaşanan gelişmeler karşısında Paşinyan'ın kendi Dışişleri Bakanlığı'nın bile “ihanete uğramışlık” duygusunu gizleyemediğini öne sürdü.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...