Bakan Fidan, Alman mevkidaşı ile İsrail-Filistin gerilimini görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Fidan, Alman mevkidaşı ile İsrail-Filistin gerilimini görüştü

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile İsrail ve Filistin’de yaşanan son gelişmelerin ele alındığı kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalarda can kaybı artarken Türkiye'nin Gazze'ye insani yardım gönderilmesi için çabaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yürüttüğü barış diplomasisinin yanı sıra, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'da kritik görüşmeler gerçekleştirdi. 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile görüştü.

Görüşmede, İsrail ve Filistin’de yaşanan son gelişmeler ile NATO genişlemesi konuları ele alındı.

İSRAİL VE FİLİSTİN ARASINDAKİ ÇATIŞMALAR

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim’de sabah saatlerinde İsrail'e yönelik “Aksa Tufanı Operasyonu” başlatmış, İsrail ise “Demir Kılıçlar Operasyonu”yla karşılık vermişti.

Çatışmalarda şu ana kadar Filistin tarafında bin 55 kişi hayatını kaybederken, 5 bin 184 kişi de yaralandı. İsrail tarafından ise bin 200 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan Almanya, İsrail ile Hamas arasında devam eden çatışmalarda Tel Aviv yönetimine desteğini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...