Bakan Fidan'dan Gazze'de ateşkes çağrısı! Binlerce Filistinli açlıktan ölümle karşı karşıya

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Fidan'dan Gazze'de ateşkes çağrısı! Binlerce Filistinli açlıktan ölümle karşı karşıya

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, uluslararası kamuoyuna Gazze'de insani yardım için yeni bir çağrı yaptı. Binlerce Filistinlinin İsrail'in attığı bombalarla can verdiğini söyleyen Bakan Fidan, "Gazze'de binlerce insanı şimdi de açlık ve salgın hastalıkla kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyayız" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 'Uluslararası kamuoyunu farklı yöntemler kullanarak, rehin alınmış 2 milyon insanın açlık ve salgın hastalıkla yok edilmesini önleyici tedbirler almaya davet ediyorum' dedi.

BAKAN FİDAN'DAN GAZZE'YE İNSANİ YARDIM ÇAĞRISI

Resmi bir ziyaret kapsamında Arnavutluk’ta bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı Igli Hasani ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Dışişleri Bakanı olarak Tiran’a ilk ziyaretini gerçekleştirdiğine dikkat çeken Fidan, Gazze için insani yardım çağrısı yaptı.

Bakan Fidan'dan Gazze'de ateşkes çağrısı! Binlerce Filistinli açlıktan ölümle karşı karşıya

Gazze’de devam eden trajedinin gündemde yer alan diğer bir konu olduğuna dikkat çeken Fidan, şu ifadeleri kullandı:

DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE KATLEDİLDİ

"Biliyorsunuz on binlerce masum Filistinli günlerdir dünya kamuoyunun gözü önünde katledilmeye devam etmekte. Fakat geldiğimiz noktada başka bir trajedi seviyesiyle karşı karşıyayız.

GAZZE'DE AÇLIK VE SALGIN TEHLİKESİ

Binlerce insanı biz kurşunlardan ve bombalardan kaybetmişken, şimdi İsrail tarafından Gazze'de rehin alınmış milyonlarca Filistinlinin açlıkla ve salgın hastalıkla katledilme tehlikesiyle karşı karşıyayız.

İNSANİ YARDIMIN GECİKMESİ BÜYÜK FELAKETİN HABERCİSİ

Gazze'ye girilmesine izin verilmeyen insani yardımlar, tıbbi malzemeler, içeride büyük bir felaketin habercisi. Uluslararası kamuoyunun bugüne kadar gösterdiği çaba ve niyet, maalesef olması gereken yardımın içeriye girmesini mümkün kılmamıştır.

2 MİLYON FİLİSTİNLİ AÇLIK VE SALGINLA KARŞI KARŞIYA

Bu nedenle buradan uluslararası kamuoyunu daha farklı yöntemler kullanarak rehin alınmış 2 milyon insanın açlıkla ve salgın hastalıkla yok edilmesini önleyici tedbirler almaya davet ediyorum. Aksi takdirde çok geç olabilir. Bombalardan ve kurşunlardan ölen insanlara ilaveten on binlerce, yüzbinlerce insanı açlıkla kaybedebiliriz.

Bu dünya kamuoyunun taşıyamayacağı büyük bir vicdani yük olur. Şimdiden var olan metotların dışına çıkmak gerekse de, oraya yardım götürmeyi mümkün kılmamız gerekiyor."

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...