Bangladeş'te dang humması nedeniyle ölümler devam ediyor! Son 24 saatte rekor artış...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bangladeş'te dang humması nedeniyle ölümler devam ediyor! Son 24 saatte rekor artış...

DÜNYA Haberleri

Bangladeş Sağlık Hizmetler Genel Müdürlüğü (DHGS), Bangladeş'te son 24 saatte 2 bin 905 dang humması vakası görüldüğünü açıklandı. DHGS, bir günde 11 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle hastalık nedeniyle yaşanan toplam ölüm sayısının 398'e çıktığını duyurdu.

Bangladeş’te dang hummasında rekor artış görüldü. Asya ülkesinde dang humması teşhisi konulan 2 bin 905 kişi hastaneye kaldırıldı. 

Bangladeş Sağlık Hizmetler Genel Müdürlüğü (DHGS) tarafından yapılan açıklamada, bunun "bir gün içinde hastaneye kaldırılanların sayısında rekor olduğu" ifade edilen açıklamada, son 24 saatte 11 kişinin daha dang hummasından yaşamını yitirdiği belirtildi.

DHGS, dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Bangladeş'te bu yıl dang hummasından 398 kişinin öldüğünü duyurdu.

Asya ülkesinde geçen yıl 281 kişinin dang hummasından hayatını kaybettiği kaydedildi.

ÖLÜMCÜL DANG HUMMASI

Tropikal ve subtropikal bölgelerde görülen dang humması, insanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor. Kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet veren hastalık, bazı vakalarda ölüme neden olabiliyor.

Vakalar, genellikle "yağış dönemleri" olarak bilinen haziran, eylül, aralık ve martta artış gösteriyor.

Bilim insanları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğu uyarısında bulunuyor.

Hastalığa yol açan sivrisinek türünün, su birikintilerinde larva oluşturması nedeniyle muhtemel üreme alanlarının sürekli ilaçlanması gerekiyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...