Barış diplomasisi dünyada gündem! Erdoğan'ın uyarısına dikkat çektiler...

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Barış diplomasisi dünyada gündem! Erdoğan'ın uyarısına dikkat çektiler...

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Son dakika haberi: İsrail ile Filistin arasındaki çatışma beş gündür sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taraflar arasında barışın sağlanması için başlattığı yoğun diplomasi trafiği dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Uluslararası basın, Türkiye'nin ara buluculuk teklifini bir kere daha yinelediğini ifade etti.

Son dakika haberi: Hamas'ın askeri kanadı tarafından 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlatılan 'Aksa Tufanı' operasyonu beşinci gününde devam ediyor. İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar sürerken, bölgede can kaybı ve yaralı sayısı da her geçen dakika artıyor. Dünya, gözünü bölgeye çevirmişken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış için başlattığı yoğun diplomasi trafiği de dünya gündemine düştü.

Gazze'ye ve İsrail'e bombalar yağmaya devam ederken, başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkeden taraflara itidal çağrısı geldi. Ankara ise adeta kolları sıvamış durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan, barışı sağlamak için diplomatik bir politika yürütüyor.

'ENDİŞELİYİM' UYARISI DÜNYA GÜNDEMİNDE

Reuters haber ajansı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin ara buluculuk teklifini yenilediğinden bahsetti. Haberde ayrıca Erdoğan'ın dün Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile yaptığı ortak basın toplantısında, "Açıkçası ciddi endişelerim var. Bu çatışmanın bir ya da iki hafta içinde biteceğini düşünmüyorum. Bu nedenle de barış için çabalarımızı sürdürüyoruz" dediğine dikkat çekti.

Yoğun diplomasi trafiğinden de bahseden ajans, Erdoğan'ın dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ifade etti. Reuters, bu diplomasi trafiğinin birkaç gündür devam ettiğine dikkat çekerek, Erdoğan'ın daha önce İsrailli mevkidaşı Isaac Herzog'un yanı sıra Lübnan, Katar ve Mısır liderleri ve Batı Şeria'daki Filistin lideri Mahmud Abbas ile görüştüğüne de vurgu yaptı.

ERDOĞAN'IN TEMASLARI

El Arabiya'nın da gündeminde ise Erdoğan-Putin görüşmesi vardı. Haberde ikilinin bölgeye insani yardım ulaştırılması konusunu konuştuğundan bahsedildi. Görüşmede, bölgedeki insani ihtiyaçların karşılanması amacıyla hangi girişimlerin yapılacağı değerlendirildi.

Sivil yerleşimlerin hedef alınmasının kaygı verici olduğunu ve bu tür girişimlerin Türkiye tarafından olumlu karşılanmadığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin bölgede sükunetin sağlanması için her türlü gayreti göstermeye devam edeceğini de belirtti.

Putin'den önce Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres ile görüşen Erdoğan, Türkiye'nin ara buluculuk çabalarıyla sivillere yönelik insani yardımın bölgeye ulaştırılması için yapılabilecekler değerlendirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...