Bayraklar yarıya indi: Filistin'de 3 günlük ulusal yas

- Güncelleme:
Bayraklar yarıya indi: Filistin'de 3 günlük ulusal yas

DÜNYA Haberleri

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail güçlerinin Cenin’de gerçekleştirdiği baskında 9 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine 3 günlük yas ilan etti. İsrail, Batı Şeria bölgesinde yer alan şehre saldırı düzenledi. Saldırıda hastane ve mülteci kampı da hedef alındı. Ölenler için düzenlenen cenaze töreninde “Şehitler için intikam” sloganları atıldı.

İsrail güçlerinin Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzeyinde yer alan Cenin şehrine ve mülteci kampına sabah saatlerinde gerçekleştirdiği baskında biri yaşlı kadın olmak üzere toplam 9 Filistinli hayatını kaybederken 16 Filistinli yaralandı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yaşanan can kayıpları nedeniyle 3 günlük yas ilan etti. Abbas’ın “Cenin mülteci kampındaki katliamda şehit düşenler için yas tutulması” amacıyla bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdiği bildirildi.

Bayraklar yarıya indi: Filistin'de 3 günlük ulusal yas

9 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Baskın sırasında İsrail güçleri Filistinlilere ait evlerin çatılarına çıkarken, Filistinliler baskına tepki gösterdi. İsrail güçlerinin gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanmasıyla bölgede çatışma çıktı. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, çatışmada şu ana kadar 9 Filistinli hayatını kaybetti, 16 Filistinli de yaralandı. İsrail güçlerinin ambulansların Cenin kampına girişini engellediği aktarılmıştı.

Bayraklar yarıya indi: Filistin'de 3 günlük ulusal yas

HASTANEYİ DE HEDEF ALDILAR

İsrail, hastaneyi de hedef aldı. Filistin Sağlık Bakanı Dr. May Al-Kaila, Cenin kampındaki durumun çok kritik olduğunu belirtirken, İsrail güçlerinin Cenin Devlet Hastanesi'ne de göz yaşartıcı gaz attığını, boğulma vakaları yaşandığını duyurdu.

Bayraklar yarıya indi: Filistin'de 3 günlük ulusal yas

3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Sabah saatlerinde düzenlenen baskında hayatını kaybedenler için cenaze töreni gerçekleştirildi. Binlerce kişinin katıldığı törende “Şehitler için intikam” sloganları atıldı. Cenin şehrine düzenlenen baskın nedeniyle 3 gün yas ilan edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...