Bayraktar TB2'ye özendi! Yunanistan, 1 yıldır üzerinde çalıştığı İHA'yı tanıttı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Yunanistan, 1 yıldır üzerinde çalıştığı  kendi imkanlarıyla ürettiği İHA'nın test uçuşunu sosyal medya üzerinden paylaştı. Türk SİHA’larına rakip olmaya çalışan Yunanistan’ın bu hamlesi sosyal medyada da gündem oldu. 

Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi saf dışı bırakmak için sık sık gerilimi artıracak hamleler yapan Yunanistan, 1 yıl boyunca çalışarak karşı atağa geçti ve "Smart Flying Machines" adlı İHA'yı tasarladı. Son dönemde ABD’nin desteği ile silahlanma yarışınıa giren Yunanistan İHA’sını, sosyal medya üzerinden paylaşılarak duyuruldu. Test uçuşunu gerçekleştirildiği anlara yer verilen paylaşım kısa sürede gündem oldu.

BAYRAKTAR TB2'YE ÖZENDİ

Yunanistan'ın silahlanma hamlesi, Türkiye'de uçuş rekorları kıran Bayraktar TB2 ve AKINCI'ya rakip olacağı iddia ediliyor. Yunanistan hükümeti, Suriye, Libya, Dağlık Karabağ ve son olarak Ukrayna'da farkını gösteren SİHA'lara, kendi ürettikleri İHA ile rakip olma arzusunda. 

Yunanistan'ın Türkiye'yi taklit etme özelliği ile İHA, sosyal medyanında alay konusu oldu. Bazı kullanıcılar  "Bunu da mı çalmışlar, İşleri güçleri arakidis" tarzında yorumlar yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...