Beşar Esad'dan küstah açıklama! Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Beşar Esad'dan küstah açıklama! Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı

DÜNYA Haberleri

Türkiye ile Suriye arasında normalleşme çabaları sürerken, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'yi hedef alan küstahça açıklamalarda bulundu. Türkiye’yi Suriye’deki terörizmin sorumlusu olmakla suçlayan Esad, "Erdoğan'la onun sunduğu şartlar altında görüşmeyeceğim." dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik küstahça açıklamalarda bulundu. Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki ülke arasındaki görüşmelere ‘’açık’’ olduğunu ifade etmesine yönelik açıklamasına, "Erdoğan'la onun sunduğu şartlar altında görüşmeyeceğim." karşılığını verdi.

Türkiye’yi Suriye’de işgalci olmakla suçlayan Esad, "Erdoğan'ın benimle görüşmek istemesinin amacı, Suriye'deki Türk işgalini meşrulaştırmak istemesidir." dedi. Esad, asılsız iddialarına sürdürerek "Suriye'deki terörizm, bir Türk ürünüdür." İfadesini kullandı.

Suriye’de yerinden edilmiş insanların durumuyla ilgili de değerlendirmede bulunan Esad, "Mültecilerin geri dönüşünün önündeki en büyük zorluk, terörizmin tahrip ettiği altyapıdır." dedi.

ERDOĞAN KAPIYI AÇIK BIRAKMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayı ortasında yaptığı açıklamada bir açıklamada, "Suriye'yle kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil, kapı açık. Dörtlü zirveler yapılsın ama biz Esed'le de görüşme noktasında kapalı değiliz, görüşürüz. Onların bize yaklaşım tarzı önemli. Suriye'de Esed maalesef Türkiye'nin Kuzey Suriye'den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Sınırlarımızda teröristler varken biz nasıl çıkarız? Aynı ifadeyi farklı ülkelere kullanabiliyor mu? Kullanamıyor. Onun için de adil yaklaşım arıyoruz. Bu adil yaklaşım olduktan sonra mesele yok, bunların hepsini aşarız." demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Efe 9 Ağustos 2023 16:59

Kendini nimetten saydı.......

Sonraki Haber Yükleniyor...