'Beyin yiyen amip' hayatını kabusa çevirdi! Burnundan girdi, kafatasını boşalttı

Düzenleyen: / Kaynak: Today
'Beyin yiyen amip' hayatını kabusa çevirdi! Burnundan girdi, kafatasını boşalttı

DÜNYA Haberleri  / Today

ABD'nin Teksas eyaletinde serinlemek için yüzen bir adam ‘beyin yiyen amip’e maruz kaldı. Teksas'taki Taylor County'deki bir gölde bulunan amip, adamın burnundan girip beynini yedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde bir adam nadir görülen ‘beyin yiyen bir amip’ nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan doktorlar sağlık durumunun kritik olduğunu açıkladı.

YÜZDÜKTEN SONRA RAHATSIZLANDI

ABD’den gelen bir haber yaz aylarında serinlemek için suya giren herkesi endişelendirdi. Teksas eyaletinde bulunan Taylor County'deki Lake of Three Fires gölünü ziyaret eden Missouri'li bir adam serinlemek için göle girdi. Yüzdükten sonra rahatsızlanan adam hastaneye kaldırıldı.

DURUMU KRİTİK

Hastayı muayene eden doktorlar neye uğradıklarını şaşırdı. Hastada 'beyin yiyen amip' olarak bilinen oldukça nadir görülen bir enfeksiyon olan 'Naegleria fowleri' tespit edildi. Adamın gölde yüzerken ‘beyin yiyen amip’e maruz kaldığı ve sağlık durumunun kritik olduğu açıklandı.

'Beyin yiyen amip' hayatını kabusa çevirdi! Burnundan girdi, kafatasını boşalttı

35 YIL İÇİNDEKİ İLK VAKA

Missouri Sağlık ve Kıdemli Hizmetler Departmanı, vakanın 35 yıl içinde eyalette doğrulanan ilk vaka olduğunu söyledi. Bir Missouri sakininde tespit edilen diğer tek vaka 1987'de meydana geldi. ABD genelinde ise 1962'den beri yalnızca 154 vaka tespit edildi.

3 YAŞINDAKİ ÇOCUK HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri'nin (CDC) son verilerine göre, 2021'de ABD'de 3 kişide ‘Naegleria fowleri’ enfeksiyonu vakası bildirildi. Geçen yıl, Teksas'ta bir parkta su sıçramasına maruz kalan 3 yaşında bir çocuk beyin yiyen amip nedeniyle yaşamını yitirmişti.



Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Today
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...