Bill Gates'in 'yeni pandemi' iddiası 'çiçek virüsü'nü gündeme taşıdı

Düzenleyen:
Bill Gates'in 'yeni pandemi' iddiası 'çiçek virüsü'nü gündeme taşıdı

DÜNYA Haberleri

Milyarder iş adamı Bill Gates, koronavirüs salgınının ardından dünyanın yine benzer bir salgınla karşı karşıya kalacağını, fakat bunun farklı bir patojenden kaynaklanacağını ileri sürmüştü. Gates'in bahsettiği yeni salgının çiçek virüsünden kaynaklanacağı iddia ediliyor.

2015 yılında dünyanın salgın bir hastalık ile sarsılacağını söyleyen ve bu iddiası 'koronavirüs' ile adeta doğrulanan Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, yeni bir salgının dünyayı tehdit edebileceğini söyledi. Korkutan açıklamalarda bulunan Gates, CNBC'den Hadley Gamble'a konuştu. Potansiyel yeni bir pandeminin muhtemelen koronavirüs ailesinden farklı bir patojenden kaynaklanacağını söyleyen milyarder iş adamı, "Bir salgın daha yaşayacağız. Bir dahaki sefere farklı bir patojen olacak" dedi.

'ÇİÇEK VİRÜSÜ' İDDİASI

Gates'in açıklamalarından sonra tüm dünya yeni salgının nasıl bir virüsten kaynaklanabileceğini araştırmaya başladı. Bazı uzmanlar, Gates'in sözünü ettiği ölümcül virüsün 'çiçek virüsü' olduğunu iddia etti. Buna gerekçe olarak ise Bill Gates'in yaklaşık iki ay önce verdiği bir özel röportajda bu hastalığın ismini açıklaması ve bu açıklamada dünyanın 'çiçek hastalığı' ile karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunmuş olması gösterildi.

Bill Gates'in 'yeni pandemi' iddiası 'çiçek virüsü'nü gündeme taşıdıBill Gates, "How to Prevent the Next Pandemic" (Bir Sonraki Pandemi Nasıl Önlenir?) isimli bir kitap yazdı.

GATES VAKFI'NDAN 'ÇİÇEK AŞISI'NA YATIRIM

Yıllar önce dünyada çok ciddi sorunlara yol açan ve aşılama sonrası kaybolan bir hastalık olan çiçek hastalığı, Gates'in açıklamaları sonrası tekrar gündeme geldi. Bazı sağlık kuruluşlarının çocuklarda okul çağında yapılan ve kolda iz bırakan çiçek aşısına alternatif MRNA çiçek aşısı üretmeye başladıkları iddia ediliyor.

Öte yandan Bill Gates'in hisselerini devrettiği Gates Vakfı'nın da son aylarda 'çiçek aşısı' için ciddi yatırımlar yaptığına dikkat çekiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...