Bir efsane daha çöktü: Kiev'in Hayaleti uydurmaymış

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bir efsane daha çöktü: Kiev'in Hayaleti uydurmaymış

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rus uçaklarına geçit vermeyen Ukraynalı bir pilot, Kiev'in Hayaleti olarak nam saldı. Bu kişinin, mart ayında ölen bir binbaşı olduğu iddia edildi. Ancak Ukrayna Hava Kuvvetleri, olayın tamamen efsane olduğunu söyledi.

Savaşın başlarında Ukraynalı bir pilotun, üç tane Rus uçağını art arda düşürdüğü iddia edilmişti. “Kiev’in Hayaleti” lakabı takılan pilotun, 13 Mart’ta hayatını kaybeden 29 yaşındaki Binbaşı Stepan Tarabalka olduğu ve Rus ordusuna bağlı 40’a yakın uçağı havada imha ettiği belirtilmişti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, bununla ilgili bir açıklamada bulundu. Tarabalka’nın madalya ile onurlandırıldığı ancak Kiev'in Hayaleti diye bir şey olmadığı aktarıldı. Açıklamada “Bu kişi, Ukraynalılar tarafından oluşturulmuş bir süper kahraman efsanesi. Bilgi kirliliğine karşı uyanık olun. Bilgiyi yaymadan önce kaynakları kontrol edin” denildi.

UKRAYNA PROPAGANDASI

Bu gerçeğin ortaya çıkmasının ardından Kiev’in Hayaleti’nin tek bir pilottan ziyade Ukrayna’nın başkenti Kiev’i koruyan Hava Kuvvetleri'nin 40. Taktik Havacılık Takımını oluşturan pilotlarının tamamı olduğu düşünülmeye başladı.

Ukraynalı askeri tarihçi Mikhail Zhirohov, bu kahramanlık hikayesini moral yükseltmek için propaganda olarak kullanıldığını vurguladı. Rus ordusunun Ukrayna hava sahasına hakim olduğunu, bu sebeple Ukraynalı bir pilotun sadece iki veya üç uçağı vurabileceğini söyleyen Zhirohov "Bu propagandaya sahip olmak çok önemli, çünkü silahlı kuvvetlerimiz daha küçük ve birçoğu Ruslara eşit olamayacağımızı düşünüyor. Buna savaş zamanında ihtiyacımız var" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...