Blinken-Prens Selman görüşmesinde dikkat çeken detay: ABD'li bakan sabaha kadar bekledi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Blinken-Prens Selman görüşmesinde dikkat çeken detay: ABD'li bakan sabaha kadar bekledi

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ortadoğu ziyareti kapsamında gittiği Suudi Arabistan'da, Prens Selman tarafından saatlerce bekletildi. Akşam saatlerinde gerçekleşmesi beklenen toplantı bu nedenle ancak ertesi sabah gerçekleştirilirken, Prens Selman'ın toplantı başlar başlamaz Blinken'a taleplerini iletmesi dikkat çekti.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan çatışmalar sonrası Ortadoğu turuna çıkan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ürdün, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan ve BAE'nin ardından Mısır ile Suudi Arabistan'a ziyarette bulundu. Blinken, ziyaretler kapsamında Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'la bir araya geldi.

GÖRÜŞMEDE 'DİPLOMATİK KRİZ'

ABD merkezli The Washington Post gazetesi, Blinken ile dün bir araya gelen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın başkent Riyad’daki  kritik görüşmesinin detaylarını kaleme aldı. Haberin dikkat çeken kısmı ise yaşanan 'diplomatik kriz' oldu.

Yeni Şafak'ın Washington Post'un iddiasına göre; Blinken, Veliaht Prens Selman'la görüşebilmek için saatlerce bekletildi. Bu nedenle akşam gerçekleşmesi beklenen toplantı, ancak ertesi sabah gerçekleştirilebildi.

SELMAN: OPERASYON DURDURULSUN

Veliah Prens Selman, sabah gerçekleşen toplantıda, görüşme başlar başlamaz "masum insanların hayatına mal olan İsrail operasyonunun durdurulması ve Filistin topraklarını susuz, elektriksiz ve yakıtsız bırakan Gazze kuşatmasının kaldırılması gerektiğini" ifade etti.

Veliaht prens ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Riyad'da kaldığı otelde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Blinken ise görüşmenin 'oldukça yapıcı' geçtiğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...