BM'den Afganistan için çağrı: Taliban ile diyaloga sürmeli

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
BM'den Afganistan için çağrı: Taliban ile diyaloga sürmeli

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan Özel Temsilcisi Roza Otunbayeva, Taliban yönetimiyle diyaloğun sürmesi gerektiğini belirtti. Otunbayeva, bunun Taliban'ı tanıma anlamına gelmediğini aktararak, bölge halkının iklim değişikliğinden dolayı zor durumda olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde Afganistan oturumu düzenlendi. BM Afganistan Özel Temsilcisi Roza Otunbayeva, burada bir konuşma yaptı. Otunbayeva, tarıma dayalı bir toplum olan Afganistan'ın iklim değişimi sebebiyle meydana gelen kuraklıktan çok ciddi şekilde etkilendiğini aktardı.

"AFGANİSTAN'A ACİL DESTEK LAZIM"

Üye ülkelere Afganistan yardım planını desteklemeleri çağrısında bulunan Roza Otunbayeva, yetersiz fonlama sebebiyle birçok insani yardım programının sonlandırıldığını belirterek "Özellikle kış ayları yaklaşırken yardımların acilen artırılması gerek" dedi.

"TALİBAN İLE DİYALOG TANIMA ANLAMINA GELMİYOR"

İhlallere rağmen Taliban yönetimiyle diyaloğun yürütülmesine ilişkin eleştirilerin bulunduğuna işaret eden Otunbayeva "Biz Taliban yönetimiyle diyaloğu sürdürmek için angajmana devam edilmesi gerektiğini savunuyoruz. Diyalog, tanıma, söz konusu politikaları kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor. Aksine, diyalogla bu politikaları değiştirmeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"HALA BİR FIRSAT VAR"

Otunbayeva, taraflar arasındaki güven eksikliğinin problem teşkil ettiğini ancak diyalog kapılarının halen açık olduğunu dile getirdi. Temsilci Roza Otunbayeva "Sıkıntılara rağmen hala bir fırsat var. Diyalog kapılarının kapanmaması ve diyaloğun değişime yol açması için çaba sarf etmeye devam etmeliyiz" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...