Son dakika... Brüksel'de silahlı saldırı! 2 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika... Belçika'nın başkenti Brüksel'de motorsiklet üzerindeyken rast gele etrafa ateş açan bir kişi, 2 kişinin ölümüne neden oldu. Olay yerinden hızla ayrılan saldırgan aranırken, kaç kişinin yaralandığı ise henüz bilinmiyor.

Yerel basından alınan bilgiye göre, yerel saatle 19.15 civarında turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde rastgele ateş açtı.

Görüntülerde, zanlının birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inerek bir binaya girdiği ve gözden kaybolduğu görüldü.

ÖLENLER MAÇI İZLEMEYE GELEN İSVEÇ VATANDAŞLARI

Saldırı sonucu ölen 2 kişinin EURO 2024 elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımlarının karşılaştığı müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi.

Kral Baudouin Stadyumu'na 5 kilometre mesafede gerçekleştirilen saldırıda, kaç kişinin yaralandığına ilişkin bilgiye ise henüz ulaşılamadı.

İSVEÇLİ FUTBOLCULAR MAÇA ÇIKMADI

Brüksel'de stad çevresinde yaşanan silahlı saldırı nedeniyle futbolcular sahaya çıkmadı. Stade Roi Baudouin'deki maçın ilk yarısı 1-1 berabere bitti.

Son dakika... Brüksel'de silahlı saldırı! 2 kişi hayatını kaybetti

Maç iptal edilirken, Brüksel'de yüksek düzeyde terör alarmına geçildi.

Kaçan şüpheli ise sosyal medyada "üç" kişiyi öldürdüğünü söylediği videoyu paylaştı. Belçika hükümeti acil toplantı kararı aldı.

https://twitter.com/Spotnewsth/status/1714002540998578436   

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...