Buzdolabında 5 yıl kalan hamburger bozulmadı

Düzenleyen:
Buzdolabında 5 yıl kalan hamburger bozulmadı

DÜNYA Haberleri

ABD'de bir kadın, 5 yıldır dolabında duran hamburgerini ilk aldığı günle hemen hemen aynı ve bozulmamış bir şekilde buldu.

ABD'nin başkenti Washington DC'de yaşayan Megan Condry, McDonald's'dan aldığı hamburgeri buzdolabına koydu. Kadın, hamburgeri 5 yıl boyunca burada almaktan unuttu. Seneler sonra bunu fark eden Condry, hamburgeri bulduğunda "kokmadığını ve aldığı günkü gibi göründüğünü" iddia etti. Diğer yandan, hamburgerde dikkate değer bir fark olduğunu belirten Condry "Bir kaya gibi sertti, onunla bir camı kırabilirdim" dedi.

McDonald's ise "McDonald's hamburgerlerinin bozulmadığı efsanesine cevap" başlıklı bir blog yazısı yayımladı. Yazıda "Uygun ortamda hamburgerlerimiz de diğer yiyecekler gibi bozulabilir ancak bunun için ortamda neme ihtiyaç var" ifadelerine yer verildi.

Şirket "Hamburgerin kendisinde veya çevrede yeterli miktarda nem olmadan bakteri ve küf üremeyebilir. Bu sebeple bozulma ihtimali düşüktür. Bozulmanın yiyeceğin içerisindeki kimyasallar veya besin değerinin düşük olmasıyla ilgisi yoktur. Bu, tutulduğu şartlarla ilgilidir" açıklamasında bulundu.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...