Cakarta'da on binler Filistin'e destek için haykırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Cakarta'da on binler Filistin'e destek için haykırdı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

7 günlük insani aranın ardından Gazze'deki katliamlarına kaldığı yerden devam eden İsrail'e tepkilerEndonezya'da Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Ellerinde pankart ve Filistin bayraklarıyla toplanan binlerce kişi, İsrail'in saldırılarına karşı Filistin'e destek mesajı verdi.

7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas çatışması 57. gününde... İşgalci İsrail ordusu kuşatma altına aldığı Gazze’de soykırım yaptı, yapmaya da devam ediyor. İşgal ordusu dünyanın gözü önünde kentteki sivil yerleşim yerlerine havadan, karadan ve denizden bomba yağdırdı. Hastane, okul, mülteci kampı, ibadethane ve hatta yaralı taşıyan ambulans konvoylarına dahi barbarca saldırı düzenleyen İsrail, 15 binden fazla Filistinliyi katletti. On binlerce Filistinli ise yaralandı.

Ayrıca İsrail bombardırmaları nedeniyle Gazze'nin kuzeyi adeta yerle bir oldu. Bölgedeki konutların yarısı neredeyse kullanılmaz hale geldi. Bu nedenle yüzbinlerce Filistinli, İsrail bombalarından kaçabilmek için göç etti. 

İSRAİL 7 GÜNLÜK ARA SONRASI KATLİAMLARA YENİDEN BAŞLADI

Taraflar arasında, esir değişimi ve Gazze'ye insani yardımların ulaşmasını sağlayan şartların yer aldığı 4+3 günlük ateşkes anlaşması yapıldı. 7 günlük süre boyunca Gazze halkı bir nebze olsun nefes aldı. Ancak ateşkes biter bitmez İsrail, vahşi yüzünü bir kez daha göstermekte gecikmedi. İsrail ordusu Gazze Şeridi’ni bombalamaya başladı. Saldırılarda 200'e yakın sivil hayatını kaybetti.

CAKARTA'DA ON BİNLER FİLİSTİN'E DESTEK İÇİN HAYKIRDI

Savaş kurallarını ihlal ederek sivilleri hedef almaya devam eden İsrail'e dünyadan tepkiler yeniden yükselmeye başladı. Bu kapsamda Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. 

Cakarta'nın sembol meydanında organize edilen gösteride, israilin Gazze şeridine yönelik saldırılarının son bulması çağrısı yapıldı. On binlerce kişinin katıldığı gösteride, protestocular beyaz elbiseler giydi ve Filistin bayrakları taşıdı. 

Protesto alanındaki ekranlarda, İsrailin Gazze'ye yönelik bombardımanlarının görüntüleri yer aldı.

Cakarta'da on binler Filistin'e destek için haykırdı

İSRAİL'İN GAZZE İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bini aştı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 248 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarında 22 sivil hayatını kaybederken Hizbullah ile sınırda girdiği çatışmalarda ise 86 Hizbullah mensubu öldü.

7 GÜNLÜK ATEŞKES

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı.

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

İsrail ordusu, bu sabah “insani aranın” sona ermesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını yeniden başlattı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...