Cenaze törenine bombalı saldırı düzenlendi: Çok sayıda ölü var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cenaze törenine bombalı saldırı düzenlendi: Çok sayıda ölü var

DÜNYA Haberleri

Afganistan’da geçtiğimiz yıl yönetimi ele geçiren Taliban’ın yetkilisinin cenazesine bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Uzun yıllardır siyasi otorite boşluğu yaşanan Afganistan’da bir kez daha korkunç bir saldırıyla gündeme geldi.

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre; Afganistan'ın Badakhshan vilayetinde iki gün önce bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Badakhshan Vali Yardımcısı ve Vali Vekili Mevlevi Nisar Ahmed Ahmadi için cenaze töreni düzenlendi.

CENAZE TÖRENİ DE SALDIRI DÜZENLENDİ

Aynı zamanda Taliban yetkilisi olan Ahmadi’nin cenazesi için toplanan kalabalığa yönelik de bir bombalı saldırı yapıldı.

Kan donduran saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.  Ayrıca çok sayıda kişinin ağır yaralı olduğu bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Saldırının yankıları sürerken İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Nafi Takor konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada patlamada ilk bilgilere göre 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 30'dan fazla kişinin yaralandığını belirtti. Badakhshan Valiliği Kültür ve Enformasyon Müdürü Mazuddin Ahmedi ise hayatını kaybedenler arasında Baghlan Vilayeti eski Emniyet Müdürü Safiullah Samim'in de olduğunu aktardı.

SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Öte yandan dehşete düşüren saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

AHMADİ’Yİ DEAŞ ÖLDÜRMÜŞTÜ

Badakhshan Vali Yardımcısı ve Vali Vekili Mevlevi Nisar Ahmed Ahmadi, geçtiğimiz salı günü Faizabad'da düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...