Çin'den çığır açan silah teknolojisi: Sınırsız ateş edebiliyor, ısınma problemi yaşamıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çin'den çığır açan silah teknolojisi: Sınırsız ateş edebiliyor, ısınma problemi yaşamıyor

DÜNYA Haberleri

Çin, lazer silah teknolojisinde çığır açıcı bir gelişmeyi duyurdu. Çinli bilim adamları, silahın ısınmasını ortadan kaldıran ve sınırsız ateş etmesini sağlayan yeni bir alet geliştirdi. Çin, ABD ile lazer silah teknolojisi için rekabet ediyor.

Çin’deki askeri uzmanlar, lazer silah teknolojisinde ‘çığır açıcı’ bir başarı elde ettiklerini duyurdu. Uzmanlar, geliştirilen yeni soğutma mekanizması sayesinde lazer silahının ısı kaybı yaşamadan sınırsız ateş edebileceğini bildirdi.

South China Morning Post’un haberine göre, Savunma Teknolojisi Üniversitesinde bilim insanları, yeni soğutma mekanizmasının lazer silahının kullanılmasından kaynaklanan ‘zararlı’ ısıyı tamamen yok ettiği aktarıldı. Bilim insanları, yüksek ısının lazer silahı teknolojisinin geliştirilmesinin önündeki en önemli sorun olduğunu belirttiler.

Soğutma mekanizmasını geliştiren uzmanlar, silahın şimdi herhangi bir performans kaybı yaşamadan istendiği kadar lazer ışını ateşleyebileceğini ifade ettiler.

Çin'den çığır açan silah teknolojisi: Sınırsız ateş edebiliyor, ısınma problemi yaşamıyor

PERFORMANS KAYBI OLMADAN SINIRSIZ ATEŞ EDEBİLİYOR

Mekanizmanın geliştiricisi bilim adamı grubunun lideri Yuan Shengfu, ‘’Bu, lazer silah sistemlerinin performansını arttırmada çığır açıcı bir başarı’’ olarak değerlendirdi.

Shengfu, ‘’lazer silahının yüksek kaliteli ışını bir ya da iki kullanımda değil sınırsız şekilde üretilebilir’’ dedi.

Shengfu’nun yazdığı bir makalede, soğutma sisteminin lazer silahının içindeki ısıyı yok etmesinin yanı sıra sarsıntıyı ve titreşim ile doğru gaz akışının sağlanmasına da yardımcı olarak lazer aynalarının da temiz olmasına yardımcı olduğu kaydedildi.

TÜRKİYE DE GELİŞTİRİYOR 

Lazer silahı geliştirme çalışmaları Batı ve Çin arasındaki rekabet nedeniyle son dönemde artış gösteriyor. 

ABD ve Çin’in öncülük ettiği lazer silahı teknolojisi, Türkiye’nin de başarılar elde ettiği bir alan olarak dikkat çekiyor. Türkiye, lazer silahını insansız hava araçlarını düşürmek amacıyla test ediyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Wion - Türkiye Gazetesi

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...