Covid-19'un yeni varyantı bir ülkede daha görüldü! Dünyada 4. vaka: DSÖ endişeli

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Covid-19'un yeni varyantı bir ülkede daha görüldü! Dünyada 4. vaka: DSÖ endişeli

DÜNYA Haberleri

DSÖ endişeli! İsrail'de koronavirüsün (Covid-19) yeni varyantı "BA.2.86" görüldü. Tespit edilen yeni Covid-19 varyantının ABD, İngiltere ve Danimarka'dan sonra dünya üzerinde tespit edilen 4. vaka olduğu açıklandı.

İngiltere, ABD ve Danimarka'nın ardından İsrail'de de Covid-19'un yeni varyantı "BA.2.86" görüldü. Yeni Covid-19 varyantının taşıdığı çok sayıda mutasyonla, Covid-19 aşılarını etkisiz bırakabileceği ve bu nedenle de Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) endişelendirdiği belirtildi.

DÜNYADAKİ TESPİT EDİLEN 4. VAKA

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), Tel Aviv Sourasky Tıp Merkezi yetkililerinin yeni Covid-19 varyantıyla ilgili açıklamasına yer verdi.

Haberde, İsrail'de tespit edilen yeni Covid-19 varyantının, ABD, İngiltere ve Danimarka'dan sonra dünya üzerinde tespit edilen 4'üncü vaka olduğu belirtildi.

"GÖZLEM ALTINDAKİ VARYANT" OLARAK GÜNCELLENDİ

Yeni Covid-19 varyantının taşıdığı çok sayıda mutasyonla, aşıları etkisiz bırakabileceği açıklandı. Bu durumun Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) endişelendirdiği kaydedildi. DSÖ, 17 Ağustos'ta yaptığı açıklamada adı BA.2.86 olarak açıklanan Covid-19 varyantının durumunu, taşıdığı çok sayıda mutasyon nedeniyle "gözlem altındaki varyant" olarak güncellemişti.

Yeni Covid-19 varyantının henüz birkaç ülkeden raporlar iletildiğini belirten DSÖ, şu anda "izlenmesi gereken" kategorisinde 3, "gözlem altındaki" kategorisinde ise 7 yeni Covid-19 varyantı bulunduğunu da vurguladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...