Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği! Zelenski, Stoltenberg ve Musevini ile Gazze'yi görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği! Zelenski, Stoltenberg ve Musevini ile Gazze'yi görüştü

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de devam eden çatışmaların barışçıl bir şekilde sonlandırılması için girişimlerini sürdürüyor. Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı, sonrasında da NATO Genel Sekreteri Zelenski ve Uganda Devlet Başkanı Museveni ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgesel gerilimin had safhada olduğu bir dönemde diplomatik girişimlerine devam ediyor. Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede, İsrail-Filistin ihtilafı başta olmak üzere, bölgedeki çatışmalı süreçlerin barışçıl yöntemlerle çözümünün mümkün olduğunu, Türkiye'nin bunun sağlanması için her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği! Zelenski, Stoltenberg ve Musevini ile Gazze'yi görüştü

NATO GENEL SEKRETERİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zelenski’den sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni ile de görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Stoltenberg ile gerçekleştirdiği görüşmede Gazze'deki son durum, insan hakları ihlallerinin önlenmesi için yapılması gerekenler ve masum sivillere kesintisiz insani yardımların ulaştırılması konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Batılı ülkelerin tutumlarının Gazze'deki insan hakları ihlallerini artırdığını belirtti.

İsrail'i durdurmak için ülkelerin çaba sarf etmemesinin telafisi imkânsız sonuçlar doğuracağını vurgulayan Erdoğan, Batının ve dünya kamuoyunun, gözler önünde gerçekleşen ve görmezden gelinen insani dramları sona erdirmek için bir an önce harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği! Zelenski, Stoltenberg ve Musevini ile Gazze'yi görüştü

ERDOĞAN'IN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını başlattığı 7 Ekim’den bu yana diplomatik girişimlere yoğunlaşmış vermiş durumda. Dünyanın önde gelen ülkelerinin liderleriyle telefon görüşmeleri gerçekleştiren Erdoğan, dün de Mısır Devlet Başkanı Abdelfettah es-Sisi ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Görüşmede, İsrail-Filistin çatışmasında giderek daha vahim hale gelen tablo, Gazze'deki masum sivillere karşı İsrail'in sergilediği insan hakları ihlalleri ve çözüm için atılabilecek adımlar ele alındı.

"FİLİSTİNLİLERİN YURTLARINDAN GÖÇ ETMEYE ZORLANMASI KABUL EDİLEMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Filistin topraklarına yönelen vahşetin giderek derinleştiğini, hastanelerin, okulların ve ibadet yerlerinin bombalanmasına Batılı ülkelerin sessizliğinin Gazze'deki ateşi büyüttüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki Filistinlilerin yurtlarından göç etmeye zorlanmasının kabul edilemez olduğunu, Türkiye'nin hem barışın sağlanması hem de bir an önce Gazze'ye insani yardım ve sağlık hizmetlerinin ulaştırılması için her türlü gayreti ortaya koymaya devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği! Zelenski, Stoltenberg ve Musevini ile Gazze'yi görüştü

ERDOĞAN, DİBEYBE'Yİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde yoğun bir şekilde İsrail ile Filistin arasındaki süreci yakından takip ediyor. Bu kapsamda çok sayıda telefon görüşmesi gerçekleştiren ve görüşmelere devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de Vahdettin Köşkü'nde Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'yi kabul etti.

Görüşmede, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Türkiye-Libya ilişkileri ve Doğu Akdeniz konularının ana gündem maddeleri olması bekleniyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...