DEAŞ bahanesiyle Türkiye’ye gözdağı

- Güncelleme:
DEAŞ bahanesiyle Türkiye’ye gözdağı

Dünya Haberleri

Teröristlerin üslerimize saldırısının ardından koalisyon, DEAŞ’a gözdağı bahanesiyle 8 helikopterle indirme yaptı. Çatışmada ölen iki muhalif asker, DEAŞ’lı gibi gösterildi.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ -Terör örgütü PKK, 16 Nisan’da el-Bab ve Tel Rifat hattından iftar vakti Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üslerine roket ve havanlarla saldırdı. Mehmetçiğin bütün terör mevzilerini ateş altına aldığı saldırıdan kısa süre sonra koalisyon güçleri, hava indirme operasyonu düzenledi.

Suriye Millî Ordusu (SMO) ve TSK’nın kontrol ettiği Fırat Kalkanı bölgesindeki Gandura-Suveyda yerleşkesindeki köye yapılan saldırı gece 02.00 sularında başladı. Sekiz helikopterin katıldığı operasyonda füzeler de kullanıldı. Köy sakinleri büyük panik yaşarken, birçok sivil yakınlarını alarak köyün dışına kaçtı. Görgü şahitleri, ABD askerleri arasında YPG’li teröristlerin de bulunduğunu ve bazı helikopterleri PKK’lı teröristlerin kullandığını söyledi. Ganduralı Beşşar Gazi, köyü basanlar arasında Kürtçe konuşanların olduğunu söyledi. 

SMO bileşeni Sukur eş-Şam grubu tarafından yapılan açıklamada ise “Öldürülen şahıs ile grubumuz arasında hiçbir bağ yok” denildi. DEAŞ lideri olduğu duyurulan Ayed el-Halil’in yedi ay önce Kamışlı’dan muhalif bölgelere geçtiği tespit edildi. Muhalif yönetimin gazetemize verdiği bilgilere göre, DEAŞ’lı diye öldürülen şahıs 2018 yılından 2023 başlarına kadar YPG işgalindeki Kamışlı, Menbiç ve Haseke’de kaldı. Olay sonrası CENTCOM Komutanı General Michael Kurilla tarafından yapılan açıklamada, DEAŞ’ın bölgede ve Orta Doğu’da saldırı planladığı iddia edildi. Operasyonla Cerablus-Suveyda’da öldürülen kişinin Avrupa ve Orta Doğu’da yeni saldırılar organize ettiğini öne süren Kurilla, Muhammed Maan ve Muhammed al-Jassim isimli iki askerin de DEAŞ militanı olarak gösterdi. 

‘PKK’YA DOKUNMAYIN’ MESAJI

Gazetemize konuşan Suriye Geçici Hükûmeti’nden bir kaynak, birkaç ay önce muhalif bölgeye geçen şahıs üzerinden ABD ve müttefiklerinin, hem silahlı muhalif kanada hem de sivil inisiyatife “PKK-YPG’ye dokunmayın” mesajı verdiğini kaydetti. Koalisyon saldırısının zamanlamasına dikkat çeken muhalif hükûmet yetkilisi “Moskova’da Türk ve Şam yönetimi bir araya geldi. Ankara, Esad yönetimine PKK-YPG’ye karşı müşterek operasyon odası kuralım teklifinde bulundu. Taraflar arasında müzakere trafiği sürerken terör örgütü elebaşısı Şam’dan görüşme talebinde bulundu. Terör elebaşısı Şahin Cilo, Esad’a aynı kapsamda ‘Suriye ordusuna katılabiliriz’ mesajı gönderdi. Cilo ‘Türkiye ile bize karşı iş birliği yapmayın, biz size katılalım. Türk ordusunu buradan çıkaralım’ teklifinde bulundu. Ardından iftar vakti bombalama başladı ve dört Türk kardeşimiz yaralandı. Bu olaydan hemen sonra da aralarında YPG teröristlerin yer aldığı gece yarısı baskını gerçekleşti” dedi.

Koalisyon saldırısının olduğu saatlerde İsrail uçaklarının da Şam ve çevresini bombaladığı görüldü. Bir diğer çarpıcı gelişme ise Esad ailesinin doğum yeri ve kalesi olan Kırdeha’da Beşar Esad’ın kuzeni Enver Harun Esad’ın öldürülmesi oldu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...