Erdoğan'dan Hamas lideri Heniyye'ye başsağlığı mesajı: İsrail hukuk önünde hesap verecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ailesinden 3 oğlu ve 2 torunu şehit olan Hamas lideri Heniyye'ye baş sağlığı dileklerini iletti.

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye'nin ailesi İsrail'in saldırısında şehit oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 çocuğunu ve 2 torununu kaybeden Hamas lideri İsmail Heniyye'ye taziye mesajını iletti.

ERDOĞAN'DAN HENİYYE'YE BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye ile telefonda görüştü.

Erdoğan, Heniyye'ye İsrail saldırıları sonucu şehit olan üç oğlu ve üç torunu için başsağlığı diledi.

İSRAİL HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüşmesinde, İsrail'in işlediği insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde mutlaka vereceğini ifade etti.

KURTULMUŞ'TAN TAZİYE TELEFONU

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, telefonda görüştüğü Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniyye'ye başsağlığı diledi, İsrail'in işlediği insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde vereceğini belirtti

BAKAN FİDAN HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in saldırısı sonrasında Hamas lideri Heniyye'yi arayarak başsağlığı dileklerini iletmişti.

NE OLMUŞTU?

İsrail, Ramazan Bayramı dolayısıyla Eş-Şati kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Heniyye'nin ailesinin aracına saldırı düzenledi.

Saldırıda Heniyye'nin ailesinden araçta bulunan 3 çocuğu ve 2 torunu şehit oldu. Heniyye Hazım, Emir ve Muhammed'in İsrail'in saldırısında hayatını kaybettiğini söyledi.


Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...