İsrail, Hamas liderinin ailesini hedef aldı! Heniyye'nin 3 oğlu ve 2 torunu şehit oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında Hamas lideri Heniyye'nin ailesini hedef aldı. İsrail'in saldırısında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 3 oğlunu ve 4 torunu şehit oldu. Hamas lideri Heniyye'den saldırı sonrasında, "Filistin mücadelemizde kararlılığımızı artıracak" dedi. Heniyye'nin ailesi, bayram ziyareti için gittikleri Eş-Şati Kampında defnedildi.

Gazze'de aylardır soykırım yapan İsrail, Hamas liderinin ailesini hedef aldı. İsrail'in saldırısında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 3 oğlunun ve 2 torunu şehit olduğu açıklanmıştı. Saldırıda bilanço yükseldi. Hamas, İsrail'in saldırısında Heniyye'nin ailesinden ölenlerin 7'ye yükseldiğini açıkladı.

İSRAİL'DEN HAMAS LİDERİNİN AİLESİNE SUİKAST

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail, Ramazan Bayramı dolayısıyla Eş-Şati kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Heniyye'nin ailesinin aracına saldırı düzenledi.

Saldırıda Heniyye'nin ailesinden araçta bulunan herkesin yaralandığı ya da şehit olduğu aktarıldı.

Kaynaklar, saldırıda Heniyye'nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli oğullarıyla torunlarından bazılarının da hayatını kaybettiğini açıkladı.İsrail, Hamas liderinin ailesini hedef aldı! Heniyye'nin 3 oğlu ve 2 torunu şehit oldu - 1. Resim

HAMAS: HENİYYE'NİN AİLESİNDEN 7 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Hamas, İsrail'in Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda hareket halindeki bir aracı hedef alması sonucu Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 torununun hayatını kaybettiğini bildirdi. Saldırıda, Heniyye'nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli çocukları ile Muna, Amal, Halid ve Rezzan isimli torunlarının hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

İsrail, Hamas liderinin ailesini hedef aldı! Heniyye'nin 3 oğlu ve torunları şehit oldu - 1. Resim

GAZZE'Yİ TERK ETMEDİLER, ŞEHİT OLDULAR

İsmail Heniyye ailesinin şehit olmasının ardından açıklama yaptı. Oğullarının şehadet haberini Katar Hastanesi'ndeki yaralı Filistinlileri ziyaret ettiği sırada alan Heniyye, saldırının ardından Filistin halkı için verdikleri mücadelede kararlılıklarını kaybetmeyeceklerini dile getirdi. Heniyye şu ifadeleri kullandı:

"Çocuklarımın şehadetinden dolayı Allah'a şükrediyorum. Çocuklarım Gazze'de kaldılar ve Gazze'yi terk etmediler. Tüm halkımız evlatlarının kanlarıyla büyük bir bedel ödüyor. Ben de onlardan biriyim. Çocuklarım Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu uğruna canlarını feda ettiler.

İsrail, Hamas liderinin ailesini hedef aldı! Heniyye'nin 3 oğlu ve 2 torunu şehit oldu - 3. Resim

İsrail, evlatlarımızı hedef alarak halkımızın kararlılığını kıracağına inanıyor. Bugün 3 oğlumu şehit ettiler. Bu saldırı, Filistin halkının haklı talepleri karşılanıncaya kadar mücadeleyi sürdürme kararlılığımızı artıracaktır."

BU ACI İLE HALKIMIZ İÇİN ÖZGÜRLÜK OLUŞTURUYORUZ

Heniyye, yaptığı açıklamada, oğullarının ve torunlarının İsrail saldırısında hayatlarını kaybettiğini doğrulayarak, öldürülen çocuklarının Hazem, Amir ve Muhammed olduğunu söyledi. Heniyye, "Bu acı ve kanla halkımız, davamız ve ulusumuz için umut, gelecek ve özgürlük oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Heniyye, ayrıca İsrail saldırılarında bugüne 60 aile üyesinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Gazze topraklarında her şeyin ihlal edildiğini gördük. Etnik temizlik ve soykırım savaşı var. Kitlesel yer değiştirme var" dedi.

İsrail, Hamas liderinin ailesini hedef aldı! Heniyye'nin 3 oğlu ve 2 torunu şehit oldu - 4. Resim

ZİYARET İÇİN GİTTİKLERİ YERDE DEFNEDİLDİLER

Heniyye'nin 3 oğlu ve 2 torunu bayram ziyareti için gittikleri Eş-Şati Kampında defnedildi.

İsrail, Hamas liderinin ailesini hedef aldı! Heniyye'nin 3 oğlu ve 2 torunu şehit oldu - 5. Resim

Kılınan cenaze namazının ardından Filistinliler, Heniyye'nin ailesini son yolculuğuna uğurladı.

İsrail, Hamas liderinin ailesini hedef aldı! Heniyye'nin 3 oğlu ve 2 torunu şehit oldu - 6. Resim

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...