Dünya Şampiyonu ABD'li kayakçı Kyle Smaine çığ altında can verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünya Şampiyonu ABD'li kayakçı Kyle Smaine çığ altında can verdi

DÜNYA Haberleri

ABD'li Profesyonel kayakçı Kyle Smaine Japonya'da çığ altında kalarak can verdi. 31 yaşındaki Smaine'nin bölge tanıtımı için organize edilen bir etkinlik dolayısıyla Japonya'ya gittiği öğrenildi.

Spor camiası bu haberle yıkıldı. Dünya şampiyonu ABD'li eski kayakçı Kyle Smaine, Japonya'da çığ altında kaldı. ABD Kayak Federasyonundan yapılan açıklamada, Japonya'nın Hakuba Norikura Dağı'nda meydan gelen çığın altında kalan Smaine'in vefat ettiği belirtilerek, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilendi.

3 KİŞİ KURTARILDI

Japon yetkililer ise ABD'li ve Avusturyalı 5 kişinin çığa yakalandığını ve sadece 3'ünün kurtulabildiğini ifade etti. Smaine'in, bölgenin tanıtımı için organize edilen bir etkinlik sebebiyle Japonya'ya geldiği de belirtildi.

2015 DÜNYA ŞAPİYONASI'NDA ALTIN MADALYA KAZANDI

Kyle Smaine, 2009 yılında South Tahoe Lisesi'nden mezun oldu. 2017'de South Lake Tahoe's Champion Plaza'da ulusal ve uluslararası sahnede kayak yaptığı için onurlandırıldı. Smaine, 2015 Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı ve 2018 Olimpiyatlarında ABD Takımının ilk alternatifi oldu. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...